Acasă > Eveniment > Mini-depozit de muniție descoperit la Perișoru

Mini-depozit de muniție descoperit la Perișoru

Un bărbat din comuna Perișoru a descoperit pe câmp, pe marginea unui şanţ mai multe elemente de muniţie rămasă neexplodată și a semnalat autorităților pericolul prin 112. La fața locului s-a deplasat vn echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi.

 În data de 10.07.2014, ora 12.05, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să se deplaseze în localitatea Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul mai multor proiectile explozive și perforante de diferite calibre (trei  proiectile perforante de calibrul100 mm.; două proiectile perforante de tip trasor de calibrul75 mm.; două proiectile explozive de calibrul45 mm.; un proiectil exploziv de calibrul75 mm. și alte 16 elemente de muniție din compunerea  altor proiectile).

Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite pe marginea unui şanţ (în câmp, pe un teren aparţinând domeniului public al localităţii) de către un cetăţean, Nelu D., din localitatea Perișoru, care le-a observat când trecea prin zonă.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului  pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat  proiectilele și celelalte elemente de muniție, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *