vineri, 14 august 2020
Acasă > Social > Ministerul Educației a lansat campania „Meseria face diferența”

Ministerul Educației a lansat campania „Meseria face diferența”

Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) au lansat campania „Meseria face diferența”.

Această campanie are drept scop prezentarea celor mai relevante meserii în care se pot forma absolvenții de clasa a VIII-a, dar și avantajele pe care le oferă învățământul profesional și profesional dual.

Campania „Meseria face diferența!” se va încheia în data de 11 martie, de Ziua Națională a Meseriilor și se va derula în toată ţara.

Printre acţiunile propuse de către inspectoratele şcolare se regăsesc:

-acţiuni comune ale unităţilor de învăţământ profesional şi tehnic, ale inspectoratului şcolar județean, ale Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, ale operatorilor economici privind consilierea şi orientarea şcolară şi profesională a elevilor;

-caravane ale meseriilor;

-concursuri școlare de tip „Atelier de creație” sau „Atelier de robotică”;

-vizite ale elevilor din unităţile de învățământ gimnaziale din judeţ la operatorii economici care asigură pregătirea și/sau practica în învăţământul profesional şi profesional dual;

-ateliere de informare pentru profesorii diriginţi ai claselor a VII-a și a VIII-a.

Reaminitim că învăţământul dual a fost introdus începând cu anul şcolar 2017-2018, an în care s-a înregistrat un număr de 2.268 elevi în prima promoţie pentru această formă de organizare a învăţământului profesional. Numărul elevilor din învăţământul dual a crescut, ajungând în anul şcolar 2019-2020 la 12.908 elevi, aproape dublu faţă de anul şcolar precedent.

Săptămânal, prin intermediul acestei campanii, vor fi prezentate meserii relevante pentru piaţa muncii, şcolarizate în sistemul de educaţie şi formare profesională.

Sursa: Comunicat Ministerul Educației și Cercetării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *