luni, 10 august 2020
Acasă > Sanatate > Ministerul Sănătăţii va sista finanţarea spitalelor private din ţară

Ministerul Sănătăţii va sista finanţarea spitalelor private din ţară

Anunţul a fost făcut la Tîrgu-Mureş de ministrul Eugen Nicolăescu. El a precizat că prin această măsură fondurile alocate spitalelor de stat vor creşte cu 10 procente. Contractul cadrul pe 2013, care va intra în vigoare de la 1 martie, va stipula sistarea finanţării către spitalele private.

Măsura pe care intenționează să o ia Ministerul Sănătății are o țintă sigură. O spune chiar șeful de la Sănătate.

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, a declarat că “vom sista finanţarea din fondurile Casei pentru unităţile spitaliceşti private, astfel încât toti banii publici să meargă către spitalele publice. (…) Dacă într-o secţie de anestezie şi terapie intensivă, după ce intră acest program în funcţiune, cineva din conducerea secţiei sau conducerea unui spital va cere unui pacient să vină de acasă cu medicamente sau materiale sanitare, acel cineva va pleca pe loc.”

Mai mult, ministrul Sănătăţii i-a criticat în termeni duri pe predecesorii săi.

Eugen Nicolaescu, ministrul Sănătăţii, a spus că “am o critică foarte serioasă pe descentralizarea făcută fără cap şi fără logică şi fără principii. Faptul că spitale judeţene de urgenţă au ajuns la consilii judeţene sau, mai grav, la consilii municipale, mi se pare o prostie fără margini.”

Cât despre lipsa cadrelor medicale…

 Eugen Nicolăescu a spus că “din păcate, au trecut patru ani în care nu s-a făcut nimic şi trebuie să reluăm acea idee, în sensul de a încerca să facem plata personalului medical după performanţă. În sensul în care să motivăm personalul medical şi în felul acesta să găsim o metodă prin care să stabilizăm personalul şi chiar să-l atragem.”

Pe de altă parte, Nicolăescu a mai atras atenţia asupra aparaturii cu care sunt nevoiţi să lucreze medicii şi din cauza căreia pot fi oricând acuzaţi de malpraxis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *