Acasă > Educatie > Ministerului Educației va introduce manuale digitale

Ministerului Educației va introduce manuale digitale

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că vor introduce manuale digitale în toate şcolile. Primele manuale noi din învăţământul preuniversitar vor fi disponibile din anul şcolar 2014-2015, cărţile urmând să fie însoţite de varianta digitală. Metodologia aflată în dezbatere publică a adunat deja un val de controverse. Reacția părinților din Cernavodă nu a întârziat să apară. Aceștia spun că un manual digital nu-l va suplini niciodată pe cel tradiţional.

Elevii, în schimb, nu sunt de acord cu părinții. Unii spun că le-ar fi mult mai ușor să învețe de pe manuale digitale, având în vedere că s-au născut în epoca tehologiei. De cealaltă parte a baricadei sunt elevii care nu și-ar dori să se despartă de manualele tradiționale, pe care le consideră mult mai folositoare.

Odată cu introducerea manualelor digitale, ghiozdanele elevilor se vor ușura considerabil și vor avea un conținut educațional mai atractiv. În prezent, în sistemul de învăţământ preuniversitar românesc figurează 1.491 de titluri de manuale şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *