duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Politica > Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită de lucru la Sistemul de Irigaţii Galeşu, din judeţul Constanţa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită de lucru la Sistemul de Irigaţii Galeşu, din judeţul Constanţa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a fost prezent joi, 11 iulie, la Amenajarea de irigații Carasu-Galeșu din județul Constanța.

Obiectivul de investiții  are ca termen de finalizare luna iulie a.c, până în prezent fiind realizat în proporție de 90%.

Investiția, în valoare de 6.102.469 lei, asigură captarea apei din Canalul Dunăre-Marea Neagră pentru irigarea a 4.694 ha.

‘Unul dintre obiectivele importante pentru agricultură, din programul de guvernare, a fost reabilitarea sistemului de irigaţii, atât de necesar mai ales în condiţiile actuale şi de perspectivă, având în vedere că schimbările climatice sunt o realitate. Sunt în lucru 47 de obiective similare, iar alte 10 şantiere vor fi deschise în toamnă, fiind vizate în total peste 1 milion de ha.

Noi am stabilit un plan prin programul de guvernare şi am asigurat finanţarea necesară pentru a ajunge în 2020 la cele două milioane de hectare irigate. Urmărim fiecare punct de lucru, fiecare zonă, indiferent unde se află”, a declarat Petre Daea.

Ministerul Agriculturii are în proiect refacerea întregii suprafeţe irigate de trei milioane de hectare amenajate până în anul 1989, după finalizarea până în 2020 a actualei etape de reabilitare a sistemelor de irigaţii aferente pentru două milioane de hectare.

Sursa: FB Ministerul Agriculturii

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *