Ministrul Apărării, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

La Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu are loc astăzi ceremonia de certificare a unui detașament italian în vederea executării serviciului de poliție aeriană întărită.

Evenimentul se desfășoară în prezența ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Detașamentul italian, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române (cu aeronave MiG-21 LanceR), sub comandă NATO.
Aeronavele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au sosit în România în urmă cu 10 zile.

Forțele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România și iau parte la aceasta, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.
Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și italiene.
Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței, atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Sursa: Comunicat MApN

12 thoughts on “Ministrul Apărării, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *