sâmbătă, aprilie 20, 2019
Acasă > Politica > Ministrul Apelor inspectează plajele de pe litoral

Ministrul Apelor inspectează plajele de pe litoral

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează o vizită de lucru în județul Constanța, joi și vineri, pentru a inspecta plajele de pe litoral și pentru a monitoriza evoluția proiectelor de investiții din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor.

Totodată, ministrul va evalua stadiul proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere – Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM. De asemenea, demnitarul va avea întâlniri cu autoritățile locale, cu serviciile deconcentrate și va susține o conferință de presă.

 PROGRAM VIZITĂ: 

Joi, 14.06.2018

10:00 – 18.00 – Verificarea modului de amenajare, întreținere și exploatare a plajelor din localitățile Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie, Constanța și Năvodari.

Se are în vedere următoarele aspecte:

-Efectele eroziunii asupra țărmului românesc cuprins între Mangalia și Năvodari;

-Modul în care s-au comportat lucrările de combatere a eroziunii țărmului realizate în Faza I și recepționate în decembrie 2015;

-Analiza chimică a apei Mării Negre în zona litorală.

Vineri, 15.06.2018

10:00 – Întâlnire cu autoritățile locale și serviciile deconcentrate (sediul Prefecturii);

11:00 – Conferință de presă – Prezentarea investițiilor din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor, precum și a stadiului proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere în Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM(sediul prefecturii/CJ Constanța);

12:30 – Analizarea și verificarea lucrărilor de reducere a eroziunii costiere în zona Eforie Nord – Eforie Sud; demnitarul va fi însoțit de reprezentanți ai autorităților locale.

14:00 – Concluzii – faleza Eforie Nord.

Sursa: Comunicat Ministerul Apelor și Pădurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.