sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Ministrul Muncii: ”Mamele cu trei sau mai mulți copii s-ar putea pensiona mai repede”

Ministrul Muncii: ”Mamele cu trei sau mai mulți copii s-ar putea pensiona mai repede”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că au fost finalizate mai multe variante ale viitoarei Legi a pensiilor.

Forma finală, care va fi supusă aprobării Parlamentului, urmează să fie stabilită de către liderii coaliţiei de guvernământ.

”Legea va fi gata în octombrie, așa cum scrie în programul de guvernare, iar varianta urmează să fie aprobată săptămâna viitoare de coaliție și de abia după aceea vom da forma finală a textului de lege care va fi transmisă Parlamentului”, a declarat ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu a explicat că noua lege a pensiilor va stipula că femeile cu trei sau mai mulți copii se vor putea pensiona cu șase ani mai repede.

„Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. ”, a declarat oficialul la A3.

Olguța Vasilescu a estimat că noua lege  ar putea fi adoptată în luna decembrie, dacă nu va fi blocată de către preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *