Acasă > Sanatate > Ministrul Sănătăţii le cere managerilor din spitale să facă economii

Ministrul Sănătăţii le cere managerilor din spitale să facă economii

Ministrul Sănătăţii îi acuză pe managerii spitalelor că, de multe ori, iau decizii proaste, iar din această cauză banii alocați de la buget și așa insuficienți sunt folosiți într-un mod eronat. În acest sens Eugen Nicolăescu le-a atras atenţia șefilor unităților sanitare că e momentul să limiteze numărul internărilor în spitale pentru a face economii. Ministrul susţine că banii care sunt decontaţi pentru o noapte de internare ajung pentru tratarea a cinci pacienţi în ambulatoriu. Managerii spun însă că banii oricum nu le ajung.

“Spitalul de recuperare se încadrează ca şi celelalte spitale la nivel naţional cu un buget care nu acoperă întregul an.” a declarat  Sanda Patrichi, manager Spitalul de Recuperare Cluj.

Nicolăescu a trecut şi la ameninţări.

“Dacă nu vor încerca să pună ordine în managementul spitalelor, s-ar putea să se trezească la sfârşit de an cu arierate şi ştiţi că am modificat legea că la 3 luni de zile îşi pierd postul. N-o fac din dragoste pentru manageri, o fac din respect şi din foarte multă responsabilitate pentru pacienţi!” a spus Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Cu toate acestea ministrul Sănătății promite că îi va sfătui în continuare pe manageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *