Minoră de 13 ani, obligată să se prostitueze. Doi constănțeni, reținuți pentru proxenetism și trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane,  împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat trei percheziții domiciliare, în municipiul Constanța, la locuințele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat a reieșit că, în luna mai a.c., cei doi bărbați, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (nivel de educație scăzut, situație materială și familială precară), ar fi recrutat o minoră, de 13 ani, și o tânără, de 19 ani, în scopul de a le exploata sexual, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, în perioada mai – iunie a.c., bărbații le-ar fi determinat pe persoanele vătămate, le-ar fi adăpostit și transportat în diverse locații din județul Constanța, prin folosirea de violențe fizice și verbale, să practice prostituția, prin publicarea de anunțuri în acest sens în mediul online, obținând astfel foloase materiale.

De asemenea, pe parcursul anului 2023, unul dintre bărbați ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), pentru sume cuprinse între 200 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate persoanele vătămate, fiind descoperite și ridicate și patru telefoane mobile.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea bărbaților, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Sursa: Poliția Română

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *