luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > Minorii din Constanța acuzați că ar fi violat o elevă, după ce au drogat-o, au fost duși la audieri

Minorii din Constanța acuzați că ar fi violat o elevă, după ce au drogat-o, au fost duși la audieri

Elevii suspectați că au drogat și violat o elevă de numai 15  ani s-au prezentat în fața anchetatorilor. Mai mult, la inițiativa Inspectoratul Școlar Județean Constanța (ISJ), acestora le vor fi aplicate sancțiuni disciplinare care ar putea duce chiar la mutarea la alte licee. Sancțiunile vor fi hotărâte de instituțiile de învățământ unde aceștia învață.

“Sunt doi elevi înmatriculați la două licee de stat, Liceul Teoretic G. Călinescu și Colegiul Național de Arte. Conducerea liceelor și Consiliile profesorale sunt cele care trebuie să ia măsuri împotriva celor vinovați. Inspectoratul Școlar nu are atribuții în acest sens.” a declarat Cristina Ivan, purtătoarea de cuvânt a ISJ.

În privința elevilor care învață la Liceul Internațional de Informatică, Inspectoratul Județean Constanța declară că nu poate interveni, fiind un liceu privat. Singurii asupra cărora se pot lua măsuri sunt cei care aparțin unităţilor de invăţământ de stat. Astfel, doar doi dintre cei șase tineri sunt pasibili de sancțiuni.

„La acest liceu particular părinții au încheiat un contract cu unitatea de învățământ. Ei trebuie să își respecte atribuțiile din contract.” a adăugat Cristina Ivan, purtătoarea de cuvânt a ISJ.

În luna decembrie a anului trecut, pe internet au apărut mai multe filmulețe pornografice în care o minoră întreținea relații sexuale cu șase băieți. Ulterior, familia fetei a depus o plângere la poliţie acuzându-i pe tineri că au drogat-o pe fată şi violat-o, după care au făcut publice imaginile.

Autor. Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *