luni, 21 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > EXCLUSIV: Mircea Băsescu ar putea părăsi penitenciarul

EXCLUSIV: Mircea Băsescu ar putea părăsi penitenciarul

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, ar putea părăsi penitenciarul Poarta Albă în următoarele luni. Afaceristul constănţean a fost propus de catre comisia din penitenciar sa fie eliberat in baza Legii 254/2013. Propunerea va fi analizata de Judecatoria Medgidia în maxim  doua saptamani. Pedeapsa mai poate fi diminuata  pentru ca munceste la tamplaria penitenciarului.

Mircea Băsescu se află închis la Penitenciarul Poarta Albă, executând o pedeapsă de 4 ani de detenţie, fiind acuzat de trafic de influenţă.
Potrivit Codului de procedură penală, fratele fostului preşedinte al României ar avea toate şansele să fie eliberat, surse apropiate confirmând că avocații săi au formulat deja o cerere de eliberare condiționată. Asta pentru că, din pedeapsa de 48 de luni, două treimi se pot şterge automat pentru că are vârsta de peste 60 de ani. Rămân 16 luni, din care se scad alte 12 luni, petrecute în arest la domiciliu şi în arest preventiv. În total, 4 luni, asta dacă nu cumva pedeapsa va fi diminuată, din nou, pentru bună purtare.  Mircea Băsescu a fost judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita  de 600.000  euro, pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.
Prima instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Mircea Băsescu la 4 ani de detenţie cu executare, iar Curtea de Apel a menţinut această decizie a instanţei de fond, în luna iunie a acestui an.
 Surse judiciare spun ca  indiferent de decizia Judecătoriei Medgidia DNA Constanța va face o contestatie  la Tribunalul Constanța  unde exista mai multe “mâini” și deci Mircea Basescu v-a ajunge acasa cel mai devreme la finele lunii ianuarie 2017  sau inceputul lunii februarie 2017.

 

Daniel Albu

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *