Acasă > Eveniment > Mircea Diaconu rămâne europarlamentar

Mircea Diaconu rămâne europarlamentar

Mircea Diaconu a câștigat procesul cu ANI și poate să-și păstreze funcția de europarlamentar.

Magistrații Curții de Apel București au respins ca neîntemeiată acțiunea Agenției Naționale de Integritate (ANI). De asemenea, instanța a respins ca inadmisibilă cererea ANI de anulare a procesului verbal al Biroului Electoral Central din 29 mai privind centralizarea voturilor și atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

„Admite excepția lipsei capacității de folosință a pârâtului BEC și respinge în consecință acțiunea formulată în contradictoriu cu acest pârât. Respinge excepția lipsei calității procesuale active, a lipsei de interes a acțiunii, precum și a lipsei de obiect. Respinge ca inadmisibilă acțiunea în ceea ce privește cererea de anulare parțială a procesului-verbal al BEC din 29.05.2014 privind centralizarea voturilor și atribuirea mandatelor la alegerile pentru Parlamentul European 25 mai 2014. Respinge în rest, acțiunea reclamantei, astfel cum a fost completată, ca neîntemeiată”, se arată în decizia instanței.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la instanța supremă, în 15 zile de la comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *