Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

  •  
  •  
  •  
  •  

Mircea Fechet este noul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

Aceasta în contextul vacantării funcției, după ce fostul ministru, Costel Alexe, a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Mircea Fechet a ocupat, începând cu 30 noiembrie 2019 și până astăzi, poziția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
A  condus timp de un an activitatea a trei structuri importante din cadrul instituței: Direcția Evaluare Impact și Controlul Poluării, Direcția Managementul Deșeurilor și Direcția Situri Contaminate și Substanțe Periculoase.
Mircea Fechet a coordonat și activitatea Administrației Fondului pentru Mediu, a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, a Gărzii Naționale de Mediu și este reprezentantul României în board-ul Agenției Europene de Mediu.
Noul ministru are o experiență vastă în domeniul managementului deșeurilor, acumulată ca director executiv adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Bacău, funcție pe care a ocupat-o timp de aproximativ 7 ani. În plus, experiența administrativă este completată de cei doi ani ca vicepreședinte al Autorității
Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, precum și de ocuparea funcției de auditor extern la Autoritatea de Audit.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astază joi, 5 noiembrie a.c., următoarele decrete:

  • Decret prin care se ia act de demisia domnului Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;
  • Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc joi, 5 noiembrie, ora 15:30, la Palatul Cotroceni.

Ceremonia va fi transmisă presei prin sistemul unic de transmisie în direct și pe site-ul Președintelui României, a anunțat, astăzi, Administrația Prezidențială.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *