marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Sport > Mircea Rednic este noul antrenor al echipei belgiene Gent

Mircea Rednic este noul antrenor al echipei belgiene Gent

Mircea Rednic este de marți antrenorul echipei de fotbal Gent, în locul spaniolului Victor Fernandez, demis luni în urma rezultatelor slabe din startul sezonului, anunță presa din Belgia, citată de AGERPRES.

Rednic a semnat un contract până la finalul sezonului. Potrivit ziarului La Meuse, el a declarat, cu ocazia prezentării sale: “Am așteptat cu răbdare oferta unui club care să aibă cu adevărat posibilitatea să realizeze ceva frumos, cum este cazul aici. Există toate condițiile pentru a reuși evoluții bune. Când am văzut stadionul, am înțeles că am ales bine. Avem o infrastructură extraordinară, suporteri entuziaști și jucători excelenți. Așadar, nu-mi rămâne decât să construiesc o echipă bună. Îmi cunoașteți rețeta. Disciplina este indispensabilă atât pe plan tactic cât și în cadrul grupului, pentru ca rezultatele să vină. Am sosit aici pentru o nouă provocare și câtuși de puțin cu o dorință de revanșă”.

Românul este un nume respectat în Belgia, după ce a fost jucătorul și antrenorul lui Standard Liege. La sfârșitul lui mai, Standard, cu el la cârmă, a surclasat-o pe Gent în play-off-ul pentru un loc în Europa League, învingând cu 7-0 în retur. După despărțirea de Standard, Rednic a pregătit-o timp de două luni pe CFR Cluj.

Președintele lui Gent, Ivan de Witte, a afirmat despre Rednic: “Este chiar antrenorul ideal pentru echipa noastră. N-am uitat înfrângerea cu 0-7 contra lui Standard…”

Rednic vine la Gent însoțit de secundul Peter Balette. Secundul lui Victor Fernandez, Manu Ferrera, își păstrează postul, la fel ca antrenorul cu portarii, fostul internațional belgian Jacky Munaron, și preparatorul fizic Stijn Matthys.

Fără victorie în campionat de pe 31 august, Gent a remizat sâmbătă pe terenul modestei Leuven și este pe locul 8 în clasament, cu 13 puncte după 9 etape.

Koninklijke Atletiek Associatie Gent, pe scurt KAA Gent (sau La Gantoise, în varianta de limbă franceză), este un club cu o vechime impresionantă, înființat în 1864. Secția de fotbal a apărut în 1900. Formația lui Rednic are în palmares trei Cupe ale Belgiei (1964, 1984, 2010), iar în campionat a terminat de două ori pe poziția secundă (1955, 2010). Cea mai bună performanță pe plan internațional este un sfert de finală în Cupa UEFA, sezonul 1991-1992. Echipa a eliminat-o pe Sportul Studențesc București în turul 2 al Cupei UEFA, ediția 1986-1987 (3-0 la București, 1-1 la Gent).

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *