Acasă > Eveniment > Miron Mitrea cere să fie eliberat condiționat

Miron Mitrea cere să fie eliberat condiționat

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, a depus la începutul acestei luni la Judecătoria Medgidia o cerere prin care solicita să fie eliberat condiționat din închisoare. Asta după ce a ispășit aproape jumătate din pedeapsa de doi ani primită pentru luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale.

Primul termen al procesului a fost stabilit astăzi.

Vă reamintim că Miron Mitrea este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. El a fost condamnat pe 13 februarie 2015 de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu executare și plata sumei de 327.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu a fost condamnată la cinci luni închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef al ISC. Foloasele necuvenite au constat în efectuarea unor lucrări de construcții la casa mamei sale din Voluntari.

Sursa: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *