marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Misiune SMURD. Pacientă cu anevrism cerebral, transportată de la Constanța la București

Misiune SMURD. Pacientă cu anevrism cerebral, transportată de la Constanța la București

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că o nouă misiune aeromedicală a fost dusă, ieri, la bun sfârșit de către salvatorii din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI.

”Echipajul elicopterului EC-135 nr. 349, compus din locotenent-comandor Jitariu Radu, comandor Măndița Ovidiu, medic Mihai Vlad și asistent medical Perju Florentina, a fost solicitat să intervină pentru transportarea pe cale aeriană a unei paciente cu anevrism cerebral, de la Constanța la Spitalul Universitar de Urgență București.

După aterizarea elicopterului pe heliport, pacienta a fost preluată de personalul Unității de Primiri Urgențe a spitalului, iar apoi a fost internată pe secția de neurochirurgie.

În aceste momente, pacienta se află în stare stabilă, urmând să fie reevaluată clinic și imagistic pentru a se stabili nevoia și soluția terapeutică optimă.

Astfel, a fost efectuată prima misiune aeromedicală pe heliportul Spitalului Universitar de Urgență București, devenit funcțional la începutul lunii decembrie.

Pentru ca alții să trăiască!”, transmite DSU.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *