sâmbătă, 15 august 2020
Acasă > Sanatate > Misiunea lor este salvarea vieților

Misiunea lor este salvarea vieților

Atenția și calmul sunt elemente esențiale atunci când vine vorba de o urgenţă. Oameni foarte bine pregătiți intervin zilnic în situaţii extreme, ajungând, uneori, să îşi pună propria viaţă în pericol. Vorbim despre toţi cei care fac să funcţioneze sistemul de urgenţă 112. În momentul în care cineva apelează numărul unic de urgenţă 112, zeci de oameni sunt mobilizaţi, pentru a rezolva sitația.

“Deși e greu când avem de-a face cu persoane panicate, încercăm să le facem să se calmeze ca să putem să ne înțelegem. Dacă nu, încercăm să vorbim cu cineva de lângă, care să poată să ne dea detalii. […] Cel mai mult ne ajută datele despre locul unde s-a întâmplat evenimentul, în funcție de asta știm care mașină este mai apropiată și poate ajunge mai repede. Este vorba de scurtarea timpului și salvarea persoanei cât mai repede.” a spus subofițerul major Răzvan Parconie.

Intervenţia într-o situaţie de urgenţă implică mobilizare generală și muncă în echipă. După preluarea apelului, se dă alarma în instituție iar echipajele, special pregătite, se deplasează la locul urgenței.

„Echipele sunt cele din tura de serviciu. Dacă situația impune chemăm echipaje suplimentare, din turele libere de acasă.”  a declarat maior prim adjunct Ion Vlăduț.

Fie că este vorba despre un accident cu victime încarcerate, incendii, explozii, persoane înecate sau orice altă urgență, militarii din cadru ISU Dobrogea intervin rapid şi eficient. Şi cu toate că meseria lor este riscantă, cadrele militare sunt mândre că au posibilitatea de a salva vieți.

„În primul rând avem satisfacții emoționale, salvăm viețile omenești, dar și pe cele ale animalelor. Ai o mare satisfacție când îți duci misiunea la bun sfârșit.” a afirmat plutonierul major Iacob Bogdan.

Apelul 112 este universal, gratuit și poate fi apelat din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *