sâmbătă, 15 august 2020
Acasă > Comunicate > Misiuni ale jandarmilor constănţeni în luna ianuarie

Misiuni ale jandarmilor constănţeni în luna ianuarie

În cursul lunii ianuarie a.c., efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au executat un număr de 504 misiuni de ordine publică la nivelul judeţului, atât în patrule mixte cât şi în patrule independente. Dintre acestea, 28 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice şi religioase (în special buna desfăşurare a procesiunilor cu ocazia Sfintei Sărbători de Bobotează), celelalte, fiind misiuni de menţinere a ordinii publice atât în mediul urban cât şi rural din judeţul Constanţa.

 Pe lângă acestea, au mai fost acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere (496) şi acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (Poliţia, Primăria Medgidia, Primăria Ovidiu, organele silvice, executorii judecătoreşti) în număr de 20.

Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

 În cadrul acţiunilor organizate atât în mod independent cât şi în colaborare cu efective ale Poliţiei constănţene, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional au fost constatate  de către jandarmi trei infracţiuni  cu patru  autori reţinuţi.

 Au fost aplicate 175 amenzi contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru consum de băuturi alcoolice în locurile publice, injurii, tulburarea liniştii publice, cerşetorie, în valoare de  43450 lei, în timp ce 42 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Acţiuni la care au participat jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa pe timpul activării Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul judeţului:

În data de 30 ianuarie a.c., un echipaj format din 7 jandarmi (doi ofițeri și cinci subofițeri) din cadrul subunității Medgidia aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, au executat la solicitarea primarului din municipiul Medgidia, un transport cu ajutoare, constând în alimente, la o ferma situată la 3 Km de localitate. Transportul respectiv a fost asigurat cu un transporter aparținând Jandarmeriei. Au fost aprovizionate 31 persoane dintre care 12 copii.

În data de 31 ianuarie a.c., un echipaj format din 20 de jandarmi (patru ofiţeri şi 16 subofiţeri) din cadrul subunităţii mobile Constanţa, aparţinând Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa au participat la o acţiune de deszăpezire din localitatea Poiana. Solicitarea a venit din partea primarului oraşului Ovidiu. Militarii au acţionat împreună cu localnicii la deblocarea căilor de acces pe care nu s-a putut acţiona cu utilaje, precum şi a locuinţelor persoanelor în vârstă şi a celor bolnave. Au fost astfel deszăpezite un număr de 25 de case şi opt autoturisme.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Româna recomandă acestora să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică în cazul în care observă persoane cu un comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure. De asemenea, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *