Misiuni în domeniul transporturilor aeriene, navale și feroviare, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional

În perioada 17 – 23 martie a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică din domeniul transporturilor aeriene, navale și feroviare, precum și pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

Activitățile au vizat menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență,              prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă, verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Au fost efectuate verificări în 184 de stații și triaje de cale ferată și 517 trenuri de călători. Au fost legitimate 1.390 de persoane, fiind aplicate 346 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 96.535 de lei.

Astfel, au fost depistați 4 urmăriți și 10 minori lipsiți de supraveghere, fiind verificate 33 de obiective de pază.

De asemenea, au fost controlate 441 de autovehicule, verificate 19 de nave/ambarcațiuni și 36 de permise de pescuit, reținute 4 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate 2 ambarcațiuni, 3.220 de bucăți de țigarete, 3 metri cubi de material lemnos și 18 kilograme de pește.

Polițiștii au constatat 12 infracțiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 14 persoane.

Exemple:

1. La data de 19 martie 2023, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea au depistat în flagrant delict, în zona Portului Tulcea, un bărbat, de 35 ani, domiciliat în localitatea Tulcea, județul Tulcea, care conducea o ambarcațiune, înmatriculată în Republica Franceză, pentru care a prezentat ca act de proveniență o factură fiscală falsificată.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ambarcațiunea a fost lăsată în custodie, până la finalizarea cercetărilor.

2. În aceeași zi, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, au depistat, în flagrant delict, în zona Portului Tulcea, un bărbat, de 48 ani, domiciliat în localitatea Somova, județul Tulcea, care conducea o ambarcațiune care prezenta urme de modificare a seriei.

Bărbatul a prezentat ca act de proveniență pentru motor o factură fiscală falsificată.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, motorul fiind lăsat în custodie, până la finalizarea cercetărilor.

3. În perioada 18 – 19 martie 2023, polițiștii Secției Regionale de Politie Transporturi Galați – Biroul Județean de Poliție Transporturi Galați au depistat două femei, cu dublă cetățenie româno-moldovenească, ce dețineau 800 de țigarete, fără timbru fiscal aplicat.

Cele două persoane au fost sancționate conform Legii nr. 227/2015 și a fost dispusă confiscarea bunurilor, care au fost predate la camera de corpuri delicte.

4. La data de 22 martie 2023, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Politie Transporturi Galați – Biroul de Investigații Criminale au depistat 3 bărbați care dețineau 2.420 de țigarete, fără timbru fiscal aplicat.

Persoanele în cauză au fost sancționate conform Legii nr. 227/2015 și a fost dispusă confiscarea bunurilor, care au fost predate la camera de corpuri delicte.

Sursa: IPJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *