Miting de amploare în Capitală. Sindicaliștii protestează în fața Guvernului

  •  
  •  
  •  
  •  

Confederația Națională Sindicală “Cartel Alfa” protestează, astăzi, în Capitală, în semn de nemulțumire față de decizia autorităților de a transfera contribuțiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

Mii de reprezentanți ai sindicatelor din mai multe domenii de activitate s-au adunat în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, susținând că măsura, anunțată pentru începutul lui 2018, va duce la scăderea veniturilor lor.

Printre ei se află și aproximativ 300 de sindicaliști de la Constanța.

Oamenii sunt nemulțumiți și de blocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.

La miting sunt prezenți membri ai Cartel Alfa, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Federației ‘Solidaritatea Sanitară’, Federației Mecanicilor de Locomotivă și Federației Sindicatelor din Servicii Comunitare și Utilități Publice.

Potrivit organizatorilor, la miting sunt așteptați să participe în intervalul 11:00 — 16:00, aproximativ 10.000 de protestatari.

O delegație a sindicaliștilor a fost primită la discuții la sediul Guvernului, începând cu ora 11:30.

Din delegație fac parte: președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, liderul sindical al mecanicilor feroviari, Iulian Măntescu și președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *