Modernizarea rețelelor electrice în Portul Constanța. Peste 80 de noi stâlpi, montați pe platforme operaționale

CN Administrația Porturilor Maritime a finalizat modernizarea rețelelor electrice de iluminat exterior pe platforme operaționale și a rețelei de iluminat perimetral, latura vest și latura est, în incinta 1A.

Valoarea contractelor este de 2.199.000 lei, respectiv 553.420,55 lei, sume din fondurile proprii ale CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Modernizarea rețelelor electrice de iluminat exterior s-a realizat pe platformele operaționale de la danele 23 – 27, din zona Betonaj, platforma Spital și cea situată în apropierea Stației Port 2 de la Poarta 6.

Investițiile au fost necesare pentru siguranța în exploatarea mărfurilor pe timp de noapte de către operatorii portuari, pilonii și proiectoarele fiind foarte învechite și prezentând pericol.

În cazul platformelor operaționale, sistemele vechi au fost înlocuite cu 28 stâlpi de iluminat metalici, cilindrici, înalți de 12 metri, cu patru proiectoare în 3 dintre zone și 28 cu o înălțime de 9 metri în zona Poarta 6.

Modernizarea rețelei de iluminat perimetral, latura vest și latura est, în incinta 1A a constat în montarea unui nou sistem de iluminat compus din stâlpi metalici, corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

S-au demontat cei 34 de stâlpi de iluminat existenți, inclusiv corpuri de iluminat și console și s-au instalat 27 de stâIpi metaIici octogonaIi.

Sursa: CN Administrația Porturilor Maritime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *