duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Editorial > Mohammad Murad – padișahul litoralului?

Mohammad Murad – padișahul litoralului?

În goana lor de a demasca hoții de la nivel central, județean și local, în dorința lor de a arăta cu degetul imoralii din clasa politică românească și centrați cu privirea pe afacerile dubioase derulate de cetățenii străini în Transilvania, Oltenia și Moldova, reprezentanții mass-media au uitat să verifice anumite persoane de la țărmul românesc al Mării Negre.
Astfel s-ar explica lipsa de reacție a cotidienelor centrale, județene și locale, la afirmațiile publicate de agenția de presă Mediafax și care aparțin unui investitor străin de pe litoralul românesc…
Cel mai mare dintre investitorii străini din turismul românesc de la Marea Neagră, așa cum îi place să se laude arabului Mohammad Murad! Care, culmea tupeului, a și fost înscăunat șeful Federației Patronatelor din Turismul Românesc. Ca și cum, nu am fi avut un alt român neaoș care să ocupe această funcție, trecând peste dubla cetățenie obținută de Murad.
De ce spun că mă miră că nimeni, nici măcar din presa locală, nu s-a sesizat cu privire la afirmațiile lui Murad?
Ia citiți ce a declarat patronul resortului Phoenicia Luxury la întâlnirea pe care el și subordonații săi din FPTR au avut-o cu miniștrii turismului și finanțelor, săptămâna trecută, în fieful lui, adică în complexul hotelier din Mamaia Nord.
Mohammad Murad a spus că investitorii au cerut ca staţiunile să fie administrate de o firmă plătită dintr-o taxă de promovare şi administrare, pentru că autorităţile locale au dovedit că nu pot administra cum trebuie staţiunile.
“Primarii şi autorităţile locale au dat un mare eşec, ani de zile nu au dat nicio dovadă că sunt în stare să administreze staţiunile turistice încât, într-o staţiune turistică, şi în Mamaia, şi în altă parte, au apărut cartiere şi chiar şi fabrici, mi se pare total incorect. Nu vreţi să percepem o taxă de promovare şi administrare, iar administrarea staţiunilor să se facă în parteneriat cu patronatele din zonă şi ne asumăm noi acest lucru? Taxa o încasează primăriile şi se întoarce la o firmă de administrare care să răspundă de spaţiile verzi, de iluminatul public, câinii vagabonzi, spaţii pentru primul ajutor”, a menţionat preşedintele FTPR.
(sursa:  http://www.mediafax.ro/economic/investitorii-din-turism-de-pe-litoral-cer-ministrului-finantelor-introducerea-impozitului-specific-14450535) .
Ce? Vă rog să mai citiți o dată paragraful de mai sus.
Nici mai mult, nici mai puțin, nenea ăsta care a pus laba pe mai multe unități de cazare din stațiunea Mamaia, profitând de-a lungul anilor de politica de privatizare a turismului dusă de către statul român, dorește acum să ocupe toate stațiunile de la țărmul românesc al Mării Negre. Adicătelea Murad se visează un fel de padișah peste stațiunile românești, invocând aiuristic faptul că acestea nu pot fi administrate cum trebuie de către autoritățile publice locale și că nu se mai poate continua politica de construire a unor locuințe, proprietate personală, în apropierea unităților de cazare.
Mă, nene Murad, oi purta mătăluță numele profetului, dar mi se pare că matale ești foarte hrăpăreț și hoțoman. De ce? Păi cum mama dracului poți să afirmi că administrațiile publice locale nu au avut grijă de stațiuni, când Primăria Constanța s-a preocupat intens, în ultimii 15 ani, de modernizarea stațiunii Mamaia, din banii constănțenilor și nu ai tăi sau ai mă-tii, și când, mai nou, Primăria orașului Năvodari, în colaborare cu Municipalitatea constănțeană și cu Consiliul Județean, tocmai ți-au modernizat drumul dintre Mamaia și Năvodari… Ca să ajungă turiștii mai ușor la resortul tău și la celelalte unități de cazare pe care le ai în stațiunea Mamaia.
Adică ce vrei să faci matale, acum, după ce administrațiile locale au investit masiv în infrastructura din zona Mamaia-Năvodari? Vrei să pui labele matale infecte peste toate investițiile făcute?
De fapt știm ce îl doare pe Mohammad Murad.  Faptul că ” într-o staţiune turistică, şi în Mamaia, şi în altă parte, au apărut cartiere şi chiar şi fabrici”, după cum afirmă chiar el în paragraful de mai sus. Mai precis, limbricul ăsta este nemulțumit de faptul că orașul Năvodari s-a extins până în apropierea resortului său hotelier, de faptul că peste drum cetățenii orașului și-au deschis și ei mici afaceri turistice, care ar impieta în mintea arabului noțiunea de turism de cinci stele.
Același Mohammad Murad este personajul infect care s-a opus unirii falezei de promenadă din stațiunea Mamaia cu aleea de promenadă care urmează să fie construită pe malul mării de Primăria Năvodari și, prin opoziția lui, a reușit să modifice proiectul și să scurteze promenada năvodăreană cu doi kilometri, tăind astfel legătura turistică dintre Mamaia și Năvodari. De ce? Pentru că autoritățile alea centrale de la București, plătite din contribuțiile cetățenilor români, au apreciat mai mult interesele arabului Mohammad Murad, decât proiectul realizat de administrația publică locală. Pentru că Murad nu și-a dorit ca turiștii care vin la resortul său să fie deranjați de cei care se vor plimba pe aleea de promenadă.
Gheorghe Hagi, în stațiunea Mamaia, nu s-a arătat deranjat de acest lucru, deși are și el o investiție destul de consistentă în turism. Ei, pe Murad îl deranjează! De ce? Pentru că se pare că omul are de ascuns ceva. Și, pentru a ascunde cât mai mult, vrea să pună laba și pe stațiuni, adică să le administreze el, printr-o firmă, așa cum a afirmat săptămâna trecută, la întâlnirea cu miniștrii finanțelor și turismului, eveniment care a avut loc în resortul său.
Cu privire la afirmațiile lui Murad, am dorit să aflăm și părerea Corinei Martin, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului Litoral-Delta Dunării.
“Nu sunt de acord cu afirmațiile lui Mohammad Murad. Stațiunile nu pot fi administrate de către investitorii în turism. Cum să le administrăm noi printr-o firmă? Trebuie ca primăriile de pe litoral să aibă bugete consolidate, realizate printr-o bună colectare a impozitelor și taxelor, din care să administreze stațiunile de care se ocupă. Investitorii din turism nu pot turna asfalt în stațiuni, nu pot plăti iluminatul public în tot timpul anului și nu pot realiza alte lucrări mari de infrastructură. De aceea stațiunile trebuie să rămână în administrarea primăriilor”, ne-a spus Corina Martin, președintele APDTR Litoral-Delta Dunării.
În concluzie, Murad își dorește tot litoralul românesc.
Este cineva capabil, dintre reprezentanții Guvernului, ai organelor de control și ai altor factori de decizie din România să pună capăt poftei de mărire a noului padișah de la țărmul Mării Negre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *