sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Moment aniversar. 28 de ani de înființarea Universității Maritime din Constanţa

Moment aniversar. 28 de ani de înființarea Universității Maritime din Constanţa

Universitatea Maritimă din Constanţa sărbătoreşte, astăzi, 6 februarie, 28 de ani de la înfiinţare.
Aniversarea este marcată de către studenți și cadre didactice,  reprezentanți ai autorităților constănțene, parteneri și colaboratori locali care se reunesc în Aula “Gavrilă Rican” a Universităţii Maritime din Constanţa, la sediul de pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 104, începând cu ora 16:00.

Rectorul UMC, prof. univ. Cornel Panait,  spune că aniversarea celor 28 de ani reprezintă un moment de bilanț, dar si de conturare a strategiilor pentru viitor.

Cornel Panait consideră ca nivelul înalt de pregătire al studenților UMC se certifică prin numărul mare de absolvenți care reușesc să obțină locuri de muncă în domeniul în care s-au instruit.

Universitatea Maritimă din Constanța are o ofertă educațională orientată spre domeniul de marină și navigație, dar și domenii conexe cum ar fi ingineria economică, ingineria mediului și ingineria electronică.

În acest an universitar, UMC oferă 6 programe de studii de licență cu frecvență în limba română, 2 programe de studii de licență cu frecvență în limba engleză, 3 programe de studii de licență cu frecvență redusă în limba română și 13 programe de studii de master (de aprofundare și de cercetare) cu frecvență din care 2 programe de studii în limba engleză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *