Acasă > Eveniment > Moment de reculegere

Moment de reculegere

Moment de reculegere la inceputul ședinței de consiliu loal de la Constanța. Toți cei prezenți și-au oprit activitatea pentru a-și aminti de victimele accidentului aviatic de pe la lacul Siutghiol.

Condoleanțele sunt pe buzele tuturor constănțenilor după tragedia în care cei patru salvatori și-au pierdut viața. Lor însă nimeni nu le-a auzit strigătul de ajutor.

“Dacă, Doamne ferește, ar fi fost drama cu două luni de zile înainte, mergeam eu cu barca și cu ce mai aveam. Dar s-a întâmplat să fie iarna. Acum nu puteam să scot barca pe apă pentru că nu mai avea nici lichid de răcire și așa mai departe. Eu nu eram acolo. Fusesem cu caiacul pe lac, cu două ore înainte de producerea evenimentului tragic. Dacă, s-ar fi întmplat cu două ore înainte, probabil că apucam să ajung ca să ajut pe cineva, atât cât puteam eu de pe caiac”, a afirmat Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, la sfârșitul ședinței de consiliu care a avut loc azi.

Gestul oamenilor simpli care au întervenit să-i salveze pe medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul Petre Corneliu Cătuneanu și copilotul Ginel Claudiu Crăcănel nu va fi uitat prea curând. Moartea celor patru persoane atrage acuzații de ucidere din culpă. La Constanța, în urma gestionării intervenției imediat după prăbușirea avionului, prefectul orașului Radu Volcinschi și  şefului ISU Constanţa, Viorel Jianu au fost deja demiși.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *