Wednesday, 17 October 2018
Acasă > Externe > Momente critice. Tânărul român rănit în atacul de la Las Vegas a fost operat

Momente critice. Tânărul român rănit în atacul de la Las Vegas a fost operat

Tânărul român rănit în atacul de la Las Vegas a fost operat după ce un glonț i-a trecut prin ambii plămâni.

Luca Iclodean are 23 de ani și lucra pentru organizatorii concertului la care a avut loc carnagiul, soldat cu 59 de morţi şi peste 500 de răniţi.

Mama românului spune că fiul său a trecut prin câteva momente dificile după operaţie, dar le-a depăşit.

“Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine”, a declarat femeia care lucrează în cadrul complexului Mandalay Bay, de unde a tras atacatorul.

“Sunt copleşită de sprijinul pe care l-am primit de la voi toţi, vă mulţumesc din adâncul inimii mele. Luca a trecut peste intervenţia chirurgicală şi e stabil acum. Glonţul a trecut prin ambii plămâni şi a atins şi o vertebră. Chirurgul a trebuit să îndepărteze două treimi din plămânul drept. E încă pe ventilator, o maşină de respirat, dar e în viaţă şi ne aşteptăm să se recupereze în timp. Mulţumesc mult, din nou, pentru rugăciuni, au funcţionat, ca de obicei. E dincolo de recunoştinţă faptul că el a supravieţuit, dar inima mea e alături de cei care nu au făcut-o. Vă rog să ne rugăm în continuare pentru ei!”, a scris mama lui Luca, pe Facebook.

Peste 20.000 de oameni asistau la un concert country în centrul Las Vegasului, când un bărbat a început să tragă asupra lor de la fereastra camerei unui hotel, cu arme cu foc automat.

Autorul atacului, Stephen Craig Paddock, în vârstă de 64 de ani, s-a sinucis. El nu avea antecedente penale şi nici nu era cunoscut pentru legături cu grupări islamiste.

Șeful poliţiei din Las Vegas a precizat că la locuinţa atacatorului, din Nevada, au fost găsite încă 18 arme, precum și muniţie şi explozibili.

Poliţia nu a stabilit încă mobilul masacrului.

Autoritățile spun că acesta este cel mai grav atac armat care a avut loc pe teritoriul Statelor Unite.

 

Un comentariu la “Momente critice. Tânărul român rănit în atacul de la Las Vegas a fost operat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.