sâmbătă, septembrie 21, 2019
Acasă > Social > Mugur Isărescu: Leul are aceeași origine cu dolarul

Mugur Isărescu: Leul are aceeași origine cu dolarul

Leul, rudă cu dolarul! Potrivit întâi-ului bancher al ţării, Mugur Isărescu, leul își are originea într-o veche monedă olandeză, care a circulat prin Moldova şi Valahia. Guvernatorul BNR este prezent la Constanţa pentru cea de-a doua ediție a forumului “Academica BNR”.

“Am putea să ne lăudăm, noi românii, că suntem rudă bună prin moneda națională cu dolarul pentru că, probabil,  aceeași monedă veche de argint care a stat la baza leului a circulat și prin Mexic, a luat-o prin Texas și a ajuns în Statele Unite.” a declarat Mugur Isarescu guvernator BNR.

Totodată, guvernatorul BNR a ținut sa explice faptul că măsurile pe care Consiliul de Administrație al BNR le adoptă trebuie să fie caracterizate prin echilibru.

“Unii sunt creditori adică depunători la bancă și ar vrea dobânzi mai mari și țipă când Banca Națională reduce dobânda. Alții, care au luat credite, vor dobânzi mai scăzute. Unii sunt exportatori și vor un curs mai ridicat pentru ca să obțină cu profit mai ridicat, iar alții sunt importatori care vor un curs mai scăzut, pentru a-și putea vinde produsele pe piața internă. Cum putem să-i împăcăm pe toți?” a  adăugat Mugur Isărescu  guvernator BNR.

Lansat in 2011, “Academica BNR” este un program dedicat cadrelor didactice universitare, care completează suita proiectelor educaționale destinate creșterii nivelului de cultură financiară a publicului din România. Manifestarea de la Constanța are ca parteneri Consiliul Național al Rectorilor și Universitatea Maritimă Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *