duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Credinta > Musulmanii au intrat în postul Ramadanului

Musulmanii au intrat în postul Ramadanului

Postul şi luna sfântă Ramadan durează 30 zile, perioadă în care musulmanii se dedică sublimei contemplări a păcii şi armoniei divine. Cele patru săptămâni sunt petrecute în abstinenţă totală şi rugăciuni pentru primenirea corporală şi mentală.

„Astăzi este prima zi a lunii Ramadan, o zi foarte importantă, o lună foarte importantă. Această lună este marcată de musulmani de postul ținut. Allah a poruncit să ținem post, a zis că e de datoria noastră.” a spus Bari Nerdin, vicepreședinte Fundația Islamul Azi.

Pe întreaga perioadă a postului credincioşii se abţin de la mâncare şi de la potolirea setei, de la răsăritul soarelui şi până la răsăritul primei stele, pe bolta cerească. Pentru a marca semnificaţia deosebită a acestei luni sfinte şi ritualurile religioase se desfăşoară într-o cadenţă aparte, slujbele din moschee, denumite mukabelle, începând în fiecare dimineţă cu citirea Coranului, urmat de predici obligatorii ale imamilor, la care participă şi femeile, în locurile special amenajate de la etaj, ferite de ochii bărbaţilor.

„De la 3 dimineața la 9 seara musulmanii nu beau, nu fumează, nu întrețin relații intime.În această lună este o masă specială,  invităm la masa de iftar, e o mare răsplată.” a declarat Bari Nerdin, vicepreședinte Fundația Islamul Azi.

Cât de importantă este această lună pentru credincioși și cum s-au pregătit pentru prima zi de Bayram?

În toată perioada postului de Ramadan, geamiile şi moscheile de pretutindeni sunt deschise în fiecare noapte. Un moment important pentru credincioşii musulmani în perioada Lunii Ramazan este Noaptea Destinului, celebrată anul acesta între 3 și 4 august. În această noapte se spune că s-a coborât şi Cartea Sfântă, Coranul. Tradiţia spune, deasemenea că tot în această noapte, dorinţele sunt îndeplinite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *