Wednesday, 21 November 2018
Acasă > Comunicate > Național-liberalii au participat la Delegaţia Permanentă Teritorială a partidului

Național-liberalii au participat la Delegaţia Permanentă Teritorială a partidului

Ieri, 30 august 2013, la sediul filialei Partidului Naţional Liberal din Constanţa, a avut loc Delegaţia Permanentă Teritorială, eveniment la care au fost invitaţi preşedintele Crin Antonescu alături de ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu. Dezbaterea s-a axat pe trei direcţii principale: obiectivele asumate de către PNL pentru alegerile europarlamentare în contextul menţinerii unei alianţe consolidate, problema incompatibilităţii primarilor din judeţul Constanţa şi rata absorbirii fondurilor europene pe plan local împreună cu susţinerea programelor de investiţii în această zonă.

Conform preşedintelui Crin Antonescu „aceasta este o alianţă de guvernare la care noi ne-am angajat, iar în condiţiile respectării unui program şi a unor măsuri asumate, o vom putea duce mai departe”. PNL are datoria de a-şi trasa obiective clare pentru alegerile europarlamentare, fiind răspunzător atât în faţa electoratului său, cât şi în faţa tuturor cetăţenilor de a transforma România într-un adevărat actor european. Câştigarea alegerilor viitoare reprezintă o garanţie a acestui deziderat.

La cererea primarilor PNL prezenţi la discuţii au fost dezbătute şi deciziile pe care Agenţia Naţională de Integritate le-a luat privind incompatibilitatea edililor locali. S-a dorit un punct de vedere şi totodată o rezolvare a acestei probleme printr-un proiect vizând armonizarea legislaţiei în vigoare:

„Noi nu cerem modificarea Legii ANI, ci doar armonizarea legilor 161/2003 şi 215/2001 care sunt neconstituţionale. RAJA este o societate ce are capital de stat, acţionarul fiind comuna iar primarul fiind doar delegat, neexistând o remuneraţie. Este nevoie de o discuţie serioasă între primari, Guvernul României şi conducerea Partidului Naţional Liberal pentru rezolvarea acestei probleme.”

În discuţiile vizând domeniul economic s-a pus accent pe realizările de până acum ale Ministerului Finanţelor Publice, cât şi pe proiectele bugetare planificate pentru anul 2014-2016. S-au menţionat mărirea plafoanelor de garantare pentru ca investitorii privaţi să poată împrumuta bani în vederea participării la investiţii, deblocarea fondurilor europene operaţionale însumând peste 1,4 miliarde Euro, inclusiv a celor dedicate IMM-urilor şi dublarea ratei absorbţiei acestora şi existenţa premiselor pentru o creştere economică de peste 2%, în pofida cifrei emise oficial de 1,9%. Ca obiectiv principal al proiecţiei bugetare pe anul 2016 s-a stipulat susţinerea programelor ce vizează refacerea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă din întreaga ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.