Acasă > Sport > Naționala de baschet masculin s-a mutat la Constanța

Naționala de baschet masculin s-a mutat la Constanța

Naționala de baschet masculin s-a mutat pentru două săptămâni la Constanța. Pe 1 și 7 august tricolorii vor juca, în Sala Sporturilor de la malul mării, meciurile cu Bulgaria și Islanda partidele contând pentru primul tur preliminar al Europenelor din 2015. Cu acest prilej Federația a organizat o conferință de presă. Conștienți de dificultatea meciurilor, antrenorul Marcel Țenter, dar și jucătorii Mihai Silvășan, Titus Nicoră și Adrian Tudor promit că se vor lupta pentru calificare.

“Suntem pregătiți pentru faza următoare, cea mai importantă fază a acestei pregătiri, meciurile dificile împotriva Bulgariei și a Islandei.” a declarat  Marcel Țenter, antrenor federal.

“Sper ca acest lucru să se vadă în jocul nostru de joi pe care îl avem împotriva Bulgariei.” a afirmat Mihai Silvășan, căpitanul echipei naționale.

“Consider că avantajul nostru este unitatea echipei. Probabil că suntem considerați o echipă slabă dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pe teren.” a spus Titus Nicoară, jucător.

“Fiind  primul meci din această campanie trebuie câștigat după care trebuie să o luăm pas cu pas și  să demonstrăm că suntem o echipă de valoare.” a precizat Adrian Tudor, jucător.

Chestionat în privința numărului mare de jucători străini prezenți în întrecerea internă, Țenter a fost tranșant.

“Eu sper ca Federația să propună un  plan strategic care prin care jucătorii străini să fie incluși.” a adăugat antrenorul Mihai Țenter.

Pentru această acțiune, Mihai Țenter a convocat 13 jucători. Prima partidă, cea cu Bulgaria, va avea loc joi 1 august, de la ora 17.45, iar pe 7 august se va disputa meciul cu Islanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *