Nava-școală „Mircea” face o escală în Portul Pireu, până pe 4 iulie

Forțele Navale Române transmit ca nava-școală „Mircea” a ajuns  în primul port de escală al marşului, Pireu, unde rămâne până joi, 4 iulie.

Nava-școală „Mircea” a plecat pe 26 iunie, din portul militar Constanța, în marșul internațional de instrucție din acest an al studenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Pe parcursul celor peste 40 de zile de marș, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine și va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franța), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia). La bordul navei simbol a Forțelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală, precum și opt studenți străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia.

Tinerii cadeți se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și a instructorilor de la bordul navei. Pe lângă misiunea de a îi pregăti pe viitorii ofițeri de Marină și inspectori din structurile Poliției de Frontieră, nava-școală „Mircea” are și un rol important de reprezentare, velierul fiind Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii, precum și Ambasador al României sustenabile.

Sursa: Forțele Navale Române

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *