duminică, 9 august 2020
Acasă > Administratie > Năvodărenii își susțin primarul și îl vor acasă!

Năvodărenii își susțin primarul și îl vor acasă!

Emoționați și cu lacrimi în ochi – așa au venit mii de locuitori ai orașului Năvodari, duminica , în centrul orașului, la mitingul organizat pentru susținerea primarului Nicolae Matei, arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, acuzat fiind de fapte de corupție. Un sobor de preoți veniți de la toate bisericile din oraș au venit în piața centrală din oraș pentru a se ruga, alături de oameni pentru sănătatea primarului Nicolae Matei.

Tineri, vârstnici, cu toții locuitori ai Năvodariului au strigat, pe o ploaie măruntă și rece că își vor primarul acasă, să fie cercetat în libertate că nu este criminal și nici pedofil să stea după gratii. Se întâmplă asta la doar o săptămână după o săptămână de când primarul lor a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, potrivit DNA. Manifestarea a fost, potrivit viceprimarului Florin Chelaru una de încurajare a primarului, un mod de a-i arăta că îi sunt alături, orice problemă ar avea. “Nicolae Matei nu este un pericol public pentru nimeni”, a spus viceprimarul Florin Chelaru tuturor celor prezenți în centrul orașului și a continuat: “Am transmis mesajul din partea dumneavoastră și primarul nostru ne spune să fim tari și să continuăm proiectele, să fim uniți, el de acolo de unde este ține la noi, ne iubește și este alături de noi. Să sperăm că Justiția își face datoria, nu suntem aici decât pentru a arăta că noi îl iubim că a muncit foarte mult pentru oraș și cred că merită acest lucru. Cred că îl ajută doar la nivel moral și vreau să-l ajute doar la nivel de înțelegere a faptului că el nu este un om periculos pentru societate, el a fost reținut în acest moment credem noi ca pe un om care nu merita acest lucru și acesta este mesajul nostru. Vreau să știți că la nivelul întregului oraș am primit semnale prin care doreau acest miting, probabil vom mai face, s-au împărțit tabele de susținere morală, că nimeni nu-l poate ajuta altfel.”

Alături de năvodăreni au fost consilierii locali din cadrul Consiliului Local Năvodari, oameni care formează echipa Matei pentru Năvodari, oameni care îi sunt alături în orice moment, dar și parlamentarii care au cuprins în colegiul lor orașul Năvodari, respectiv deputatul PNL Gheorghe Dragomir și senatorul Puiu Hașotti. De asemenea, un alt liberal care a dorit să-și transmită primarului încurajări și să-i transmită susțin erea sa a fost deputatul PNL, Mihai Lupu. Dacă președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir le-a transmis năvodărenilor că are încredere în Nicolae Matei și știe că își iubește orașul și oamenii,  colegul său, ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hașotti a spus știe sigur că primarul Năvodariului nu este un om periculos și că nu merită reținut după gratii, ci judecat în libertate. “Nicolae Matei nu a omorât pe nimeni, nu a tâlhărit pe nimeni, nu a făcut niciun fel de delict care să necesite judecarea lui în stare de arest, arestarea lui pentru o perioadă lungă, el trebuie cercetat în stare de libertate. Nu este un amestec în treburile Justiției, Justiția poate să hotărască ca Nicolae Matei să aibă interdicția de a părăsi țara, dar trebuie să fie liber aici cu voi, asta este chestiunea și acest lucru am venit să vi-l spun. Vreau să vă spun în încheiere un singur lucru, vă admir că sunteți lângă primarul vostru, nimeni nu vă poate împiedica să-l iubiți și să-l stimați, să fiți alături de el. Nu știm dacă este vinovat sau nu, cerem doar să fie judecat în stare de libertate, asta este tot și nu este un amestec în treburile justiției”, a spus ministrul Culturii.

De departe, cel mai emoționant moment a fost cel al citirii unui mesaj al uneia dintre elevele unei școli generale din oraș. Maria Enache i-a emoționat pe toți cei prezenți până la lacrimi, ceea ce arată, încă o dată, dovada aprecierii față de primarul Nicolae Matei. “Sunt astăzi, aici, pentru că eu cred în puterea gândului, în puterea inimii și în puterea dragostei. Sunt convinsă că gândul nostru bun a ajuns deja la dumneavoastră, că din căldura inimii noastre a primit și inima dvs. Împietrită de lovitura primită.

Nu știu dacă ați greșit, știu doar că nimeni din cei de față nu vă judecă pentr a nu fi și ei judecați. Sunt alături de dvs. pentru că și dvs ați fost alături de mine. Cred doar în judecata lui Dumnezeu și a Sf. Nicolae, al cărui nume, cu cinste, îl purtați și care vă va fi alături. Și el a fost închis și el a suferit! În momentele cele mai grele gândiți-vă că nu sunteți singur și chiar dacă unii oameni vă vor părăsi, așa cum eu vă cunosc, veți beneficia de dragostea lui Dumnezeu. Aștept să vă întoarceți, să continuați toate lucrurile frumoase începute. Sunt mândră că sunt năvodăreancă! Sunt mândră pentru felul în care ați schimbat orașul! Mi-ați spus cândva să fiu îndrăzneață… Acum, aici, îndrăznesc să sper că lucrurile vor intra în normalitate și vă veți întoarce foarte repede printre noi pentru că știu că aveți foarte multe de făcut și de spus. Vă suntem alături, de la cel mai mic, la cel mai mare și aș vrea să fiți mândru de noi. Cineva mi-a spus că primarul Matei Nicolae mă iubește… Fără să fie vorbe mari sau deșarte, vreau să știe că și Maria îl iubește!”, a fost mesajul pe care Maria a ținut să-l transmită tuturor celor care îl apreciază pe Nicolae Matei ca prieten, coleg și primar.

Recursul se va judeca zilele acestea, iar reprezentanții autorității locale speră că edilul va fi eliberat, iar năvodărenii sunt hotărâți să facă tot ce este legal pentru a-și aduce primarul acasă!

Mitingul s-a încheiat așa cum a început, cu rugăciuni pentru sănătatea primarului Nicolae Matei, iar cei prezenți ai spus “Tatăl nostru”, rugăciune pe care au trimis-o către Dumnezeu să-l ocrotească pe primarul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *