Wednesday, 26 September 2018
Acasă > Administratie > Năvodari. A fost aprobată finanțarea lucrărilor de reabilitare a Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu”

Năvodari. A fost aprobată finanțarea lucrărilor de reabilitare a Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu”

Clădirea ”Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu” va fi reabilitată și modernizată.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Florin Chelaru, care a precizat că finanțarea proiectului ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceului Tehnologic Lazăr Edeleanu” Năvodari va fi făcută din fondurile Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Contribuția administrației locale va fi de doar 2% din cheltuielile eligibile.

”Ca urmare a implementării proiectului, vom beneficia de:
1. Îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activității de învățământ în Liceul Tehnologic Lazar Edeleanu pentru un număr de 848 elevi in acest an scolar si 66 cadre didactice prin:
– îmbunătățirea condițiilor de igiena si confort termic interior;
– reducerea pierderilor de căldura si a consumurilor energetice;
– reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire si apă caldă de consum;
– reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul si consumul de energie.
2. Reabilitarea celor 3 corpuri de clădire ale liceului, inclusiv sala de sport, toate în suprafață totală desfășurată de 7.209 mp și o suprafață utilă de 5.947,2 mp.

Pentru toate aceste corpuri de clădire, se va executa izolarea termică a peretilor exteriori, termoizolarea pereţilor în zona soclului, înlocuirea ferestrelor şi uşilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în clădire, înlocuită cu tâmplărie eficientă energetic, lucrări de înlocuire a tâmplăriei interioare, termo-hidroizolarea terasei, reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;
3. Instalarea de sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu, instalații cu panouri solare fotovoltaice;
4. Executarea unor lucrări complementare lucrărilor de creștere a eficienței energetice – lucrări de refacere a trotuarului de protectie, crearea de facilităţi / adaptarea infrastructurii/ echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, se vor crea grupuri sanitare distincte, utilate corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, rampe de acces ș.a.
Pe lângă avantajele menționate mai-sus, se preconizează o scădere a consumului anual specific de energie primara la 114 kwh/mp/an, urmând a se înregistra o reducere a consumului cu aproximativ 40 % față de consumul inițial în condițiile în care 11,72 % din consumul total de energie primara va fi realizat din surse regenerabile de energie, înregistrându-se astfel economii la bugetul local concomitent cu îmbunătățirea condițiilor de învățământ.
Proiectul are avizul Ministerului Educației Naționale, instituție care și-a dat acordul pentru realizarea acestei investiții”, menționeză primarul din Năvodari.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,4 milioane de euro.

 

Un comentariu la “Năvodari. A fost aprobată finanțarea lucrărilor de reabilitare a Liceului Tehnologic ”Lazăr Edeleanu”

  1. Inceraca si tu…..Un nou proiect: superior si garantat! Oferta sigura: Cariera exceptionala!
    Scopul nostru fierbinte este: bani multi pentru tine! Lucrezi comod, acasa la tine!
    Senzational! Succesul e doar la un pas! original si performant!
    Obtii imediat rezultate!Detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo .com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.