Wednesday, 26 September 2018
Acasă > Administratie > Năvodari. Anunț important privind Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi din oraș

Năvodari. Anunț important privind Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi din oraș

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, anunță că proiectul ”Unitate de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi oraș Năvodari” a trecut de prima etapa de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional – Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și socială.

Potrivit autorităților locale, persoanele vârstnice din Năvodari  ar urma astfel să beneficieze de activitățile desfășurate în centrul zi sau de serviciile oferite de unitatea de îngrijiri medicale, precum controlul tensiunii arteriale, al pulsului și al greutății, măsurarea glicemiei, supravegherea medicației, educație pentru sănătate, activități ergoterapeutice.

Totodată, beneficiarilor le vor fi acordate serivicii de îngrijire la domiciliu, servicii de bază precum igienă corporală, hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, sprijin pentru preparare hrană sau  activități de menaj și  deplasare în exterior.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 3 milioane de lei, bani proveniți în special din fonduri europene, contribuția Primăriei Năvodari fiind de 2%.

 

Un comentariu la “Năvodari. Anunț important privind Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi din oraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.