Năvodari. Fonduri europene pentru amenajarea a 3 parcuri noi

  •  
  •  
  •  
  •  
Sursa foto: Primăria Năvodari

Primăria Năvodari anunță că au început lucrările pentru amenajarea a trei parcuri noi în oraș, cu fonduri europene.

Proiectul „Îmbunătățirea mediului urban prin amenajarea de parcuri, scuaruri publice și spații verzi în orașul Năvodari” are o  valoare de 21 milioane lei din care 17.954.7557 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 2.746.021 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 422.464 lei reprezintă contribuția orașului Năvodari.

Investiția presupune amenajarea de noi spații verzi pe o suprafață de aproximativ 5 hectare, adică 3 noi parcuri: primul în zona străzii Midiei, al doilea în zona Pieței de Pește – Faleză/Front Canal și cel de-al treilea în zona La Grătare.

”90% din suprafața terenului va fi ocupată de spații verzi amenajate estetic, iar pe 10% se vor monta mobilier urban de tip băncuțe, coșuri de gunoi și se vor amenaja ochiuri de apă, pergole decorative ș.a.
Pentru copii sunt prevăzute locuri/complexe de joacă, leagăne și balansoare, parcurile nou amenajate urmând să devină spații optime pentru petrecerea timpului liber.
Vor fi plantate foioase, conifere și arbuști decorativi, iar spațiile verzi vor fi prevăzute cu rulouri de gazon și flori.
Se vor realiza ochiuri de apă și se va amenaja un lac artificial de dimensiuni reduse, parcurile urmând să fie prevăzute cu stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.
Aleile pietonale vor fi finisate cu piatră naturală (granit).

Prin implementarea acestui proiect, orașul Năvodari va deveni cea mai verde localitate din Dobrogea, cu cea mai mare suprafață de spațiu verde per cap de locuitor (10,8 mp/locuitor)”, precizează autoritățile locale.

Sursa: Primăria Năvodari

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *