Năvodari-Mamaia, drumul fără sfârșit… al constructorilor?

Executarea lucrărilor la proiectul “Îmbunătățirea accesului între municipiul Constanța și platforma industrială Năvodari prin lărgirea și modernizarea bulevardului Mamaia-Năvodari” dă bătăi de cap autorităților publice locale. Pentru că lucrările sunt întârziate față de graficul inițial, la Primăria Năvodari a avut loc o ședință tehnică de lucru la care au participat reprezentanții administrațiilor publice locale din Năvodari și Constanța, proiectantul lucrării și reprezentanții firmelor care au câștigat licitația.

Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, a susținut că situația actuală nu mai poate continua, deoarece locuitorii urbei sunt nemulțumiți de starea drumului și de ritmul încet de executare a lucrărilor.

“În anumite zone se lucrează prost, iar sensurile giratorii sunt descentrate și nu cum ar trebui să fie, adică centrul sensului giratoriu să fie pe axul drumului proiectat. Benzile din sensurile giratorii sunt prea mici și nu sunt conforme cu proiectul care prevede câte două benzi pe fiecare sens”, a afirmat primarul Nicolae Matei.

Edilul orașului Năvodari a menționat că, în opinia lui, proiectul nu va fi finalizat la timp, conform graficului de execuție, adică se va depăși data de 19 septembrie 2015, fapt care poate atrage anumite corecții financiare pe care ar trebui să le suporte administrațiile publice locale din Constanța și Năvodari.

Viceprimarul orașului Constanța, Decebal Făgădău  a afirmat că nu crede că se vor impune corecții financiare acestui proiect și că este necesară încheierea unui act adițional prin care să fie prelungit termenul de execuție până la data de 01.11.2015.

“Propun acest termen, pentru că avem nevoie apoi de timp, până la 31 decembrie, ca să verificăm calitatea tuturor lucrărilor efectuate, pentru a face recepția finală a acestora”, a spus Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanța.

În urma discuțiilor avute și cu reprezentanții firmelor care execută lucrările la drumul Năvodari-Constanța s-a stabilit:

  1. În perioada următoare, dirigintele de șantier și proiectantul vor analiza motivele tehnice pe care le invocă firma constructoare pentru prelungirea termenului de finalizare a lucrării prevăzut în contractual de achiziție publică. După analizarea acestora , reprezentanții administrațiilor publice locale, beneficiare ale acestui proiect, vor stabili dacă se impune încheierea unui act adițional privind prelungirea termenului de execuție până la 01.11.2015.
  2. Municipiul Constanța, prin viceprimarul Decebal Făgădău, și-a exprimat acordul pentru renunțarea la elementele ce decorează sensurile giratorii la intrarea în stațiunea Mamaia, precizând că sumele astfel economisite vor fi utilizate pentru modificarea sensurilor giratorii la solicitarea Poliției Rutiere: evazarea accesului în fiecare sens giratoriu, reducerea diametrului insulelor sensurilor giratorii și centrarea acestora față de axul drumului proiectat.
  3. Constructorul se angajează să rezolve în cel mai scurt timp problema relocării rețelelor electrice, prin semnarea contractului de eliberare a amplasamentului  cu Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *