vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Năvodari, pregătit pentru iarnă

Năvodari, pregătit pentru iarnă

La Năvodari, drumarii și utilajele de deszăpezire s-au aliniat la startul sezonului rece. Autoritățile locale au convocat Comandamentul de iarnă înainte de venirea primilor fulgi de nea, pentru ca locuitorii orașului să se poată bucura de zapadă, fără drumuri impracticabile sau blocaje în trafic. Orașul de la malul mării este printre puținele din țară unde se va acționa cu material antiderapant special pentru protejarea covorului asfaltic.

Temperaturile care s-au menținut sub zero grade în ultimele zile anunță instalarea iernii în toată regula, iar autoritățile de la malul mării au început deja pregătirile.

“Comandamentul de iarnă a fost activat, pentru că temperaturile din timpul nopții sunt deja sub 0 grade. Am discutat cu societatea care se ocupă de deszăpezire, am vorbit cu ei să fie cu utilajele pregătite”, ne-a declarat Florin Chelaru, viceprimarul orașului Năvodari.

Zeci de utilaje de deszăpezire și tone de materiale antiderapante sunt pregătite pentru a menține drumurile practicabile în oraș. În plus, orașul Năvodari este printre puținele din țară unde se va acționa cu clorură de calciu, cea mai bună alegere pentru topirea stratului de zapadă și polei dar mai ales, pentru protejarea asfaltului.

„Din dispoziția administrației publice locale, în oraș, pe străzile asfaltate, se va acționa numai cu clorură de calciu pentru a nu strica covorul asfaltic. Nisipul îl vom folosi numai în afara orașului Năvodari. Această clorură este puțin mai scumpă pentru bugetele locale, dar am preferat să mergem așa pentru a nu pierde și mai mulți bani și să avem grijă de străzile asfaltate”, ne-a declarat Geanina Berbec, director al companiei care se ocupă cu deszăpezirea orașului Năvodari.

Mobilizarea de forțe îi include și pe reprezentanții Primăriei Năvodari, polițiștii locali dar și cadrele de pe ambulanță de la Centrul de Urgențe din oraș.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *