marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Neatenția la volan face din nou victime

Neatenția la volan face din nou victime

Cinci oameni au ajuns la spital după ce un şofer nu a acordat prioritate, în Capitală, iar la Sibiu, o persoană a murit şi alte două au fost grav rănite, în urma unui accident rutier. Și în localitatea Uzunu, din județul Giurgiu, trei polițiști au murit în această dimineață, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un pod.  Autoritățile spun că accidentul din Uzunu s-a petrecut în timp ce polițiștii se întorceau de la serviciu.

Inspector Adrian Creangă, de la Centrul Infotrafic, a declarat că în această dimineață în jurul orei 6.50 pe DN5 la KM 51, în zona localității giurgiuvene Uzunu, a avut loc un accident deosebit de grav. O masina în care erau 4 polițiști se întorea de la serviciu, a pierdut controlul, a intrat intr-un șanț, s-a răsturnat a intrat într-un cap de pod de beton. Trei dintre cei patru ocupanți au murit, iar a patra persoană e grav ranită. Se pare ca ar fi vorba de adormire la volan.

Și în București, miercuri dimineață, cinci oameni au ajuns la spital după ce un conducător auto nu a acordat prioritate altui autoturism şi l-a izbit în plin. Accidentul a avut loc în jurul orei 3 dimineaţa, pe şoseaua Olteniţei din Capitală. Şoferul vinovat era prea grăbit ca să mai ţină cont de indicatorul “cedează trecerea”, aşa că a lovit puternic un alt autoturism. Maşina a ricoşat apoi în două autoturisme parcate regulamentar.

Lucian Constantin, inspector Brigada Rutieră, a declarat că se pare că şoferul autoturismului marca Logan nu a acordat prioritate la indicatorul cedează intrând în coliziune cu autovehiculul. Acesta, în urma impactului a ricoşat în alte două autoturisme parcate regulamentar pe şoseaua Olteniţei.

Xenia Calancea, medic SMURD, a spus că în total au fost cinci victime dintre care 3 au fost preluate de către echipajul Sabiv, două victime sunt la ei în ambulanţă, una este în echipajul de prim ajutor. Toate victimele sunt conştiente, cooperante.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte două au fost grav rănite, marți noapte, într-un accident în lanţ petrecut în municipiul Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, şoferul unui autoturism care venea dinspre Alba Iulia a încercat să depăşească un taxi ce urma să parcheze în faţa unui restaurant. A pătruns, însă, pe contrasens unde s-a izbit violent de un autobuz. În urma impactului, autobuzul a acroşat şi taxiul. Şoferul vinovat pentru producerea accidentului avea permis doar de o lună şi îl obţinuse abia după a patra încercare.

Alexandru Pădureanu, şoferul vinovat de accident, a declarat că i-a murit fratele…când a vrut să intre pe banda stângă crede că a luat o groapă şi a derapat. I-a fugit volanul din mână, s-a panicat puţin şi a intrat în autobuz.

Comisarul Sandu Morariu de la Serivicul Rutieră Sibiu, a declarat că după primele verificări s-a stabilit că şoferul care a provocat accidentul avea carnetul din data de 30.08.2012.

Fratele şoferului vinovat a murit pe loc, iar alte două persoane au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean, cu răni grave.

Ovidiu Coca, medic UPU SIBIU, a spus că din accident au fost aduse la serviciul de urgenţă două victime. Un băiat şi o fată. Fata a prezentat hemoragie internă prin ruptură de organ intern şi şoc hemoragic. Este în sala de operaţie. Băiatul a prezentat multiple contuzii la nivelul coloanei cervicale.

În taxi nu se afla niciun client, iar o parte dintre pasagerii autobuzului, nişte muncitori care lucrau în zona industrială a oraşului, au suferit răni uşoare.

Vlad Adrian – şofer de autobus, a declarat că șoferul vinovat  a frânat şi a derapat. S-a rotit pe şosea şi a intrat în el. Maşina s-a rupt pentru că a intrat în lateral în colţul autobuzului. În urma impactului s-a rupt. Autobuzul era plin cu oameni. O singură doamnă s-a dezechilibrat, însă nu au fost probleme, oamenii au plecat la muncă.

Poliţia a început o anchetă pentru a determina cu exactitate modul în care s-a produs tragedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *