vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Nemulțumiți de Legea salarizării, funcționarii publici constănțeni au intrat în grevă japoneză

Nemulțumiți de Legea salarizării, funcționarii publici constănțeni au intrat în grevă japoneză

Angajații din administrația locală din Constanța au declanșat, astăzi, greva japoneză.

Principala nemulțumire este legată de proiectul Legii salarizării.

Sindicatul Liber al Salariaților din Administraţia Publică din Constanţa, constituit în cadrul Primăriei municipiului Constanţa și la nivelul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, organizează acţiunea de protest – grevă japoneză pe durata întregului program de lucru, în data de 25.05.2017.

Acțiunea este susținută de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, afiliată Confederaţiei Naţionale Sindicale ”Cartel Alfa”.

„Potrivit proiectului legii salarizării, remunerarea angajaților din administrația publică locală este lăsată la latitudinea aleșilor locali, fapt care va genera discrepanțe salariale între angajații care au aceleași funcții, aceeași vechime, activitate similară și lucrează în aceleași condiții, lucru care contravine chiar principiilor reglementate de proiectul lege”, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor constănțeni.

Totodată, SLSAP – Constanța subliniază că ”administrația publică locală este singura familie ocupațională care nu are grilă de salarizare în proiectul Legii salarizării, stabilirea salariilor fiind în competența consiliilor locale/județene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *