Nereguli descoperite la Spitalul Bagdasar Arseni

  •  
  •  
  •  
  •  

Inspecția Sanitară a făcut verificări la Spitalul Bagdasar Arseni, după ce pilotul paramotorului prăbuşit săptămâna trecută în Comana. Marian Cojocaru, a fost dignosticat cu două bacterii foarte rezistente la antibiotice, în timpul spitalizării. În urma verificărilor, au fost găsite mai multe nereguli.

Astfel, au fost depistate „nereguli la respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție – acesta este un serviciu externalizat de către spital. Alte nereguli constatate se referă la gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale. Aseară nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele care privesc prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție.”, transmite Ministerul Sănătății.

Verificările au fost făcute luni seară,  între orele 18:30-22:30.

Marian Cojocaru (44 de ani) a fost infectat cu două bacterii foarte rezistente la antibiotice, în timpul spitalizării la Bagdasar Arseni.

„În data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronșic. Rezultatele analizei bacteriologice au evidențiat prezența Achomobacter xyloxidans – multirezistent, sensibil la Levofloxacin. În data de 14 iulie au mai fost recoltate probe din aspiratul bronșic și au fost trimise spre analizăla Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Rezultatele atestă prezența Acinetobacter baumanii – multirezistent, sensibil la Colistin, și prezența Klebsiella, rezisten la Colistin. Pacientul a fost introdus pe tratament specific”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Familia lui Marian Cojocaru a anunțat ia în calcul strângerea de fonduri pentru a-l transfera la Viena. În caz contrar, pilotul poate face oricând septicemie.

„Situaţia e complicată. Am depus astăzi (luni, n.r.) o cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-a făcut până acum ar putea să nu mai însemne nimic”, a declarat Irina Cojocaru, potrivit news.ro.

Marian Cojocaru s-a prăbuşit cu paramotorul în lacul Comana, în urmă cu o săptămână, fiind transportat în stare foarte gravă la spitalul Bagdasar Arseni. Pentru că avea o cantitate mare de apă în plămâni, el a fost intubat şi ventilat mecanic.

O a doua persoană din poromotov a decedat. Este vorba despre Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Din păcate, celălaltă persoană din paramotor nu a supravieţuit. Este vorba despre Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *