joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Sport > Neuer, peste CR7

Neuer, peste CR7

Portarul naționalei Germaniei, campioana mondială din acest an, și al echipei Bayern Munchen, Manuel Neuer este cel mai bun fotbalist al anului în ancheta realizată de unul dintre cele mai prestigioase cotidiene de sport din lume, L’Equipe.

În opinia specialiștilor și cititorilor cotidianului din Hexagon, care și-au exprimat votul, Neuer este unul dintre portarii care a revoluționat noțiunea de apărător al buturilor unei echipe de fotbal. Neuer este al doilea portar, după Lev Iașin, în anul 1963, care a fost desemnat de cotidianul L’Equipe  drept cel mai bun jucător de fotbal al lumii.

Pe locul al doilea se situează portughezul Cristiano Ronaldo, care se află în lupta cu Manuel Neuer și pentru câștigarea Balonului de Aur, trofeu care desemnează cel mai bun jucător de fotbal al lumii și care este acordat de FIFA și de France Football. Ronaldo a avut un an de vis, reușind să își treacă în palmares Liga Campionilor cu Real Madrid și să marcheze în sezonul trecut 31 de goluri în campionatul spaniol. Iar în actuala ediție a primei ligi din Spania, Ronaldo a  înscris deja 25 de goluri, în numai 14 etape.

Germania domină top 10 al anchetei realizată de cotidianul L’Equipe, având în afara lui Neuer, încă doi jucători. Dacă pe locurile trei și patru se află argentinianul Lionel Messi și Arjen Robben, pe locul cinci îl găsim pe Phillipe Lahm, căpitanul campioanei mondiale, Germania. În top 10 mai apar Angel di Maria, Neymar, Thomas Muller, Luis Suarez și Zlatan Ibrahimovici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *