duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Sanatate > Niciun caz de gripă la Tulcea

Niciun caz de gripă la Tulcea

Peste opt mii de persoane au fost vaccinate gratuit în ultimele trei luni în județul Tulcea. Până la ora actuală nu s-a înregistrat nici un caz de gripă, iar stocul de vaccin antigripal a fost epuizat.

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a epuizat stocul de vaccin antigripal repartizat de Ministerul Sănătăţii la sfârşitul anului trecut. Din noiembrie 2013 şi până acum nu s-a confirmat niciun caz de gripă. La nivelul județului au fost repartizate mai mult de 8000 de doze de vaccin antigripal primite de la minister.

„Mai avem un stoc de circa patru sute de doze de vaccin şi deşi iarna nu s-a terminat consider că deocamdată nu mai este nevoie la Tulcea de alt stoc de vaccin. Mare parte din populaţia la risc a fost vaccinată şi dacă vor mai fi solicitări de la medicii de familie pentru cazuri izolate vom face repartiţia din ceea ce mai avem”, a declarat directoarea Laurenţia Militaru.

Potrivit raportărilor săptă­mâ­nale, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, au confirmat că au fost înregistrate 89 de cazuri de pneumonii, din care 30 au nece­sitat spitalizare. De asemenea au fost și 246 de cazuri de infecţii acute ale căilor respira­torii superioa­re.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *