Nicolae Ciucă, desemnat candidat la funcţia de premier

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, a fost desemnat  de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

Ciucă a fost propunerea Partidului Naţional Liberal pentru această funcţie, la consultările avute cu şeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul urmare a consultărilor cu partidele politice, de la Palatul Cotroceni, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş.

”Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare și  s-a votat în unanimitate un candidat propus – Nicolae Ciucă. Analizând situația, am decis să îl desemnez candidat pentru funcția de premier”, a spus președintele.

”Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât în scurt timp să reușim să alcătuim guvernul, iar guvernul propus să fie aprobat în Parlament. Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce un guvern poate oferi prin deciziile pe care le întreprinde”, a spus la rândul său Nicolae Ciucă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *