Acasă > Sport > Nicolae Cristescu: M-am săturat, am ajuns la limita răbdării în negocierile cu George Copos

Nicolae Cristescu: M-am săturat, am ajuns la limita răbdării în negocierile cu George Copos

Omul de afaceri Nicolae Cristescu a declarat, vineri, înaintea unei noi întâliniri cu George Copos pentru semnarea contractului de cumpărare a FC Rapid, că a ajuns la limita răbdării şi s-a săturat de tergiversarea preluării grupării giuleştene.

“E a 50-a oară când vin şi m-am săturat până peste cap. Nu mai am nervi, sunt la limita răbdării. Chiar nu mai pot şi nu mai vreau nimic”, a declarat Cristescu, nervos, la intrarea în hotelul Crowne Plaza.

Cei doi oameni de afaceri s-au întâlnit, luni, şi stabiliseră pentru miercuri întâlnirea finală în vederea parafării actelor de preluare a acţiunilor SC FC Rapid SA. Din cauza lipsei unor acte care să dovedească acordul Adunării Generale a Acţionarilor în privinţa tranzacţiei, întâlnirea s-a amânat pentru astăzi.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârşitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos.

 SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *