Acasă > Administratie > Nicolae Matei: „Oraşul Năvodari are potenţial foarte mare de dezvoltare! Mai avem foarte multe de lucru şi vom continua cu cea mai bună echipă”

Nicolae Matei: „Oraşul Năvodari are potenţial foarte mare de dezvoltare! Mai avem foarte multe de lucru şi vom continua cu cea mai bună echipă”

Echipa pe care edilul şi-a format-o funcţionează, conform propriilor declaraţii aşa cum îşi doreşte şi spune că nu primarul trebuie să de-a zăpada ca Boc (fostul prim ministru PDL n.r.), ci doar să verifice pe toţi aceia cărora le-a delegat aceste atribuţii ca sarcini de serviciu.

 Cu doar câteva zile înaintea începerii oficiale a campaniei electorale pentru alegerile locale, primarul oraşului Năvodari face mai multe declaraţii care vin să-i arate valoarea de bun manager, ceea ce înseamnă că procentele pe care le deţine în sondajele recent efectuate sunt pe măsura muncii din administraţie şi a celei de partid. Astfel, aşa cum îl cunosc toţi cei care au lucrat mai devreme sau mai târziu cu el, edilul Năvodariului se declară mulţumit de tot ceea ce a realizat până în prezent, dar spune că mai sunt destule lucrări ce trebuie realizate în localitatea pe care de patru ani o administrează. „Se poate ca Năvodariul să devină cel mai frumos oraş din România; are şi o poziţionare geografică ce vine să permită multele schimbări pe care această dezvoltare pe care eu şi echipa mea le-am gândit. Avem aeroportul Mihail Kogălniceanu destul de aproape de oraş, Lacul Taşaul, Lacul Siutghiol, Marea Neagră, una dintre cele mai căutate locaţii de turişti, Corbu, Canalul Dunăre – Marea Neagră, care traverseză oraşul, dar şi investiţii publice în derulare de 60 milioane de euro. Sunt foarte mulţi bani atraşi, iar asta înseamnă că Năvodariul are potenţial de dezvoltare foarte mare! Mai avem foarte multe de lucru şi vom continua cu cea mai bună echipă. Întotdeauna mai este de lucru! Chiar şi străzile asfaltate în urmă cu 3 ani şi jumătate necesită reparaţii, uzura normală. Iluminatul: aici vom avea reţele noi de iluminat – am adus recent 600 de stâlpi care vor fi montaţi în 3-4 locaţii, respectiv în Peninsula, în zona unde am lotizat terenul pentru tinerii care vor primi loturi în baza Legii 15, dar şi în zona T2, T3. De asemenea, stâlpii de pe marginea drumului dintre Mamaia şi Năvodari vor fi scoşi şi relocaţi pentru că vor fi începute lucrările privind lărgirea drumului”, a declarat primarul Nicolae Matei.

De asemenea, la capitolul curăţenie, trăgând linie după acest prim mandat al lui Matei, acesta ţine să explice că este bine, dar că poate fi mult mai bine şi vor fi făcuţi paşi importanţi în acest sens, în perioada următoare. „Năvodariul este unul dintre cele mai curate oraşe, dar mai avem zone mărginaşe unde vom lucra. Poate Râmnicu Vâlcea şi Cluj ne întrec; ce am văzut şi eu în altă parte, am făcut şi la Năvodari. Orice primar îşi doreşte ca localitatea pe care o administrează să fie prima! La fel se întâmplă şi la capitolul ordine şi linişte publică, unde mai sunt lucruri de pus la punct”, a completat Nicolae Matei.

Echipa, reţeta succesului

Este cunoscut faptul că în jurul primarului Nicolae Matei se află o adevărată echipă, care funcţionează aşa cum se impune într-o localitate cum este Năvodariul. Nu a fost aşa de la început, iar primarul recunoaşte că au fost şi alţii, dar care nu au reuşit să ţină pasul cu volumul mare de muncă din administraţie, dar şi dintre aceia care nu au dorit să facă performanţă în acest domeniu, drept pentru care munca în echipă este, fără nicio ezitare, reţeta succesului primarului Nicolae Matei. „Echipa: ăsta-i secretul” spune primarul Nicolae Matei şi continuă: „Viceprimarul Florin Chelaru este social democrat venit din PNL. La fel şi Cristi Popescu. Alături de ei sunt toţi ceilalţi oameni care mi-au stat alături, pe care i-am prezentat de fiecare dată şi de care sunt mândru. Nu a fost aşa încă de la început, lângă mine au rămas oamenii care au reuşit să treacă prin furcile caudine; am încercat să-i aleg pe cei buni. Am ales caracterele, nu am ales fiţele, ci oameni care fac treabă! Nu am cerut oamenilor lucruri pe care eu nu le pot face!”.

Emoţii pentru validarea candidaturii, dar sigur de câştigarea alegerilor

Deşi este membru al Partidului Social Democrat de 12 ani, cu funcţie importantă în conducerea organizaţiei judeţene social democrate de la Constanţa – vicepreşedinte – primarul Nicolae Matei a trecut, la sfârşitul săptămânii trecute prin mari emoţii, după ce conducerea de la judeţ nu îi validase canaidatura pentru cel de-al doilea mandat la şefia adminsitraţiei publice locale. Nicolae Matei a spus încă de atunci că nu va face niciun compromis pentru Năvodari şi locuitorii care i-au acordat încredere de fiecare dată. „Oamenii pe care i-am băgat în casă au devenit răutăcioşi; le mai întorc şi eu vorbele uneori, dar nu are nimeni ce să-mi reproşeze. Sunt vicepreşedinte la judeţ, fac parte din acea echipa de 12 ani şi ca în orice mare familie, există şi discuţii. PSD are specialişti cu care să poată lucra, dar şi personalităţi; apreciez tot ce se face şi sunt de acord că uneori apar contre, diferenţe de păreri şi e normal să fie aşa; suntem diferiţi şi e foarte bine că fiecare spune tot ceea ce gândeşte. Cât despre validarea candidaturii mele, aveam informaţii din interior că nu se vrea validarea candidaturii, m-au amânat 3 zile, eu m-am grăbit puţin şi de aici toată lumea ştie cum s-au petrecut lucrurile. Ceea ce vreau eu să spun este că trebui să se înţeleagă faptul că nu am făcut niciun compromis pentru oraşul Năvodari. Oricum câştigam alegerile, independent sau pe listele unui alt partid politic. La consiliu ar fi fost mai greu, dar nu imposibil”, a explicat primarul.

Campanie 2012

În ceea ce priveşte campania electorală pentru alegerile de anul acesta, edilul Năvodariului spune că nu îi este teamă de niciunul dintre contracandidaţii săi, cetăţenii Năvodariului arătându-i aprecierea ori de câte ori a fost necesar şi în special în momentul referendumului, atunci când primarul a refuzat să semneze autorizaţia de construire a Depozitului de Deşeuri Industriale, pe care SC Ecological Center SA intenţionează să-l ridice la doar un km de zona locuită a oraşului. „Eu sunt garanţia că depozitul de deşeuri industriale nu se va face niciodată. Mai bine îmi tăiam o mână decât să semnez autorizaţia de construire. Nu pot să-mi bat joc de oraşul care m-a făcut ce sunt acum, de oraşul care m-a făcut primar… Matei nu este şantajabil! Nu voi semna niciodată!”, le transmite primarul Nicolae Matei tuturor cetăţenilor oraşului Năvodari, dar şi celor care locuiesc şi îşi desfăşoară activitatea în localităţile învecinate.

În aceste condiţii, fostul primar Tudorel Calapod nu reprezintă deloc un pericol pentru continuarea mandatului, de asemenea, nici Ştefan Gălbău, candidatul Partidului Conservator. Mai mult decât aceste precizări, primarul Nicolae Matei spune că prevede o colaborare mai bună în viitorul consiliu local cu PDL, decât cu PNL. Mai mult, despre lista PSD propusă pentru mandatul 2012 – 2016, edilul spune că este „cea mai valoroasă”. „Vom lua majoritatea în Consiliul Local. Stau foarte bine în sondaje, dar iau lucrurile foarte în serios”, conchide primarul Nicolae Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *