sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Administratie > Nicolae Matei face parc şi şosea de 9 milioane de euro

Nicolae Matei face parc şi şosea de 9 milioane de euro

Consiliul local Năvodari a votat, în şedinţa de ieri, trei proiecte ce vizează amenajarea unui parc de recreere în localitate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 2,6 milioane de lei, adică peste jumătate de milion de euro, din care, 2 milioane reprezintă cheltuielile eligibile. Primăria va contribui atât la cheltuielile eligibile, cât şi la cele neeligibile şi va asigura o cofinanţare în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Potrivit caietului de sarcini, pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului vor fi alocaţi 14.737 de lei, iar asistenţa tehnică şi proiectarea vor costa aproximativ 164.000 de lei. Cei mai mulţi bani vor merge către construcţii, instalaţii şi dotări speciale, respectiv suma de 1,8 milioane de lei. De asemenea, peste 40.000 de lei se vor aloca cheltuielilor privind organizarea de şantier şi 70.000 de lei vor merge către audit şi publicitate. Parcul se va întinde pe o suprafaţă de 48.575 de metri pătraţi, va avea peste 18.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, alei pietonale pavate, spaţii de joacă cu nisip pentru copii, piste pentru biciclişti, o fântână arteziană şi alte puncte de atracţie. Executarea lucrărilor se va extinde pe o perioadă de 14 luni, iar în cursul şedinţei de ieri primarul Nicolae Matei a solicitat vot în vederea pregătirii documentaţiei necesare implementării, inclusiv a cheltuielilor legate de acesta.

Modernizarea drumului dintre Ovidiu şi Năvodari

Tot prin POR 2007-2013, administraţia locală Năvodari a decis, ieri, aprobarea proiectului pentru îmbunătăţirea accesului între E60 şi platforma industrială Năvodari prin modernizarea căii rutiere existente între localităţile Năvodari, Ovidiu şi Lumina. Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările se vor executa pe o lungime de 10.898 metri, adică o suprafaţă totală de aproximativ 150.000 de metri pătraţi. Calea rutieră va avea patru benzi, două pe fiecare sens, iar trotuarul va avea o lăţime de 1,5 metri pe porţiunea din stânga dinspre Ovidiu spre Năvodari. Pe partea dreaptă a aceluiaşi sens de mers va fi construită o pistă pentru biciclişti tot de 1,5 metri. Valoarea totală a proiectului este de 36 milioane de lei, adică aproximativ 8 milioane de euro. Din această sumă, aproximativ 30 de milioane de lei vor merge către lucrările de construcţie şi montaj. Perioada estimată pentru execuţie este de 24 de luni, în primul an se vor face investiţii de aproximativ 10 milioane de lei, iar în cel de-al doilea restul de 19 milioane.

Menţionăm că în cadrul şedinţei de CL de ieri au fost votate 36 de proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi şi alte 11 în convocatorul suplimentar, toate având ca scop derularea de proiecte şi programe de interes local. Printre acestea amintim darea în folosinţă gratuită a mai multor terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală. La punctul 33 din convocator, primarul a solicitat consilierilor votul în vederea acordării de ajutoare pentru suportarea contravalorii facturii de energie termică pentru iarna acestui an. Este vorba despre proiectul promovat de primarul Nicolae Matei şi care presupune acordarea de subvenţii la energia termică pentru toţi locuitorii oraşului, acestea mergând până la acordarea unei luni gratuite pentru fiecare familie din oraş, în urma unei trageri la sorţi. Consiliul Local Năvodari a mai aprobat şi repartizarea mai multor locuinţe sociale, precum şi premierea sportivilor Ionuţ Băluţă, Claudiu Brănescu, Marcel Jipeanu, precum şi a antrenorului Abladin Ferodin, cu toţii reuşind să obţină rezultate remarcabile prin participarea la Campionatele Naţionale de Box.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *