Acasă > Eveniment > Nicușor Constantinescu arestat preventiv, în lipsă

Nicușor Constantinescu arestat preventiv, în lipsă

Tribunalul Bucureşti a admis luni cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Judecătorii au înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive determinată de faptul că Nicuşor Constantinescu nu s-a întors din SUA la termenul stabilit de judecători, unde se află la tratament, fiind diagnosticat cu cancer.

Conform actelor depuse la dosar de către avocații președintelui CJC, Nicușor Constantinescu se află sub tratament, internat, la spitalul John Hopkins din SUA.

“Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presă, inclusiv săptămâna trecută, care arată starea medicală gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanţă aşa de mare, dintre România şi Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul că procurorul care a încuviinţat părăsirea ţării, începând cu data de 3 aprilie 2014, cunoştea faptul că domnul Constantinescu urmează să suporte un tratament complex, care includea nu doar operaţia care a fost deja realizată, ci şi tratamentul cu radioterapie, care urmează să fie realizat tot acolo, fază în care domnul Constantinescu se află în momentul de faţă”, a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul Bucureşti.

Avocatul a adăugat că medicii din Statele Unite ale Americii, care se ocupă de îngrijirea lui Nicuşor Constantinescu, spun că orice întrerupere a tratamentului medical în momentul de faţă “reprezintă un risc major pentru viaţa” lui Nicuşor Constantinescu.

“Din punct de vedere procedural, dacă instanţa, analizând argumentele pe care le prezintă procurorul, argumentele pe care noi le-am prezentat, ajunge la concluzia că domnul Constantinescu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, respectiv o singură obligaţie, discutăm în momentul de faţă, şi anume aceea de a se afla pe teritoriul României, urmează să se dispună măsura arestului preventiv în ceea ce îl priveşte pe acesta”, a mai spus avocatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *