miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Eveniment > UPDATE: Nicușor Constantinescu, un nou mandat de arest la domiciliu. DNA vrea arest preventiv și atacă decizia Tribunalului

UPDATE: Nicușor Constantinescu, un nou mandat de arest la domiciliu. DNA vrea arest preventiv și atacă decizia Tribunalului

Tribunalul Constanţa a decis arestarea la domiciliu a lui Nicuşor Constantinescu în dosarul în care este judecat că ar fi subfinanţat Centrului Militar Zonal.

Nicuşor Constantinescu mai are un mandat de arestare preventivă la domiciliu emis ieri de Curtea de Apel Constanţa, într-un alt dosar penal.

Sursă foto: ziuaconstanta.ro

Update ora 13:40

Iată ce spune Tribunalul Constanța:

“Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt:

ÎNCH: Respinge cererea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive.

În baza art.242 alin.3 Cod procedură penală şi art.215 alin.7 Cod procedură penală în referire la art.218 alin.1 şi 2 Cod procedură penală, Dispune înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu a inculpatului CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL pe o perioada de 30 de zile, de la data de 26.02.2015 şi până la data de 27.03.2015 inclusiv.

În baza art.221 Cod procedură penală, Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul CONSTANTINESCU NICUŞOR DANIEL are următoarele obligaţii:

– să nu părăsească imobilul în care locuieşte, situat în municipiul Constanţa, str.Mihai Eminescu, nr.13, fără permisiunea instanţei.

– să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.

– să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală;

Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Desemnează organ de supraveghere poliţia în a cărei rază teritorială domiciliază inculpatul.

Măsurile se comunică de îndată persoanelor prevăzute la art.221 alin.8 Cod procedură penală.

În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de judecată)    26.02.2015″

Update ora 17:40

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, a atacat, la Curtea de Apel, decizia judecatoarei Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, care a decis arestarea preventivă la domiciliu a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Bodean ceruse arestarea preventivă a şefului CJC în dosarul în care acesta este acuzat de subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Contestaţia DNA va fi analizată săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *