“Nicuşor Constantinescu pune în pericol siguranţa populaţiei judeţului Constanţa”

Prefectul Claudiu-Iorga  Palaz a depus o nouă o plângere penală împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit prefectului, şeful CJC a încălcat prevederile legale prin care este obligat să achite contravaloarea serviciilor de telefonie fixă necesare funcţionării Centrului Militar Zonal Constanţa. Palaz menţionează că potrivit unei Hotărâri de Guvern din 1997, consiliile judeţene sunt obligate să asigure funcţionarea optimă a centrelor militare zonale şi să achite facturile pentru telefonie şi fax. Prefectul aminteşte că în iunie 2011, Ministerul Apărării Naţionale a câştigat procesul intentat împotriva CJC privind nerespectarea prevederilor HG, dar instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu nu a trecut la plata facturilor nici până la momentul actual.

„Conform Hotărârii de Guvern 414/1997 pentru aprobarea Normelor maximale privind dotarea centrelor militare judeţene, CJC are o serie de obligaţii faţă de Centrul Militar Zonal Constanţa, printre care achitarea contravalorii abonamentelor telefonice, telefax, fax şi a convorbirilor efectuate cu aceste mijloace de comu-nicare. Încă din anul 2009, prevederile acestei legi au fost încălcate prin Hotărârea 153/2009 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa. Ministerul Apărării Naţionale a câştigat în luna iunie 2011, prin decizie irevocabilă, procesul prin care solicita anularea acestui act administrativ, însă nici în acest moment Centrul Militar Zonal nu beneficiază de servicii de telefonie fixă, ceea ce are drept consecinţă perturbarea gravă a modului de desfăşurare a atribuţiilor funcţionale deosebit de importante pentru siguranţa populaţiei: instituirea situaţiilor de urgenţă, de mobilizare, asediu sau război, iar neasigurarea serviciilor de telefonie ar putea conduce la imposibilitatea de a pregăti populaţia şi de a acţiona în astfel de situaţii”, a afirmat prefectul Claudiu Palaz.
El a subliniat că, prin nerespectarea obligaţiile legale specificate prin HG, preşedintele Consiliului Judeţean „pune în pericol derularea activităţii Centrul Militar Zonal şi implicit, siguranţa populaţiei din judeţ”.
„Este evident faptul că Nicuşor Constantinescu, prin nerespectarea obligaţiilor legale, pune în pericol derularea activităţii Centrul Militar Zonal şi implicit, siguranţa populaţiei din judeţul nostru, prin urmare am solicitat admiterea plângerii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice prevăzute de art. 248 din Codul Penal. Sigur că nu este singurul proces în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz de serviciu contra intereselor publice, este de notorietate dosarul 28590/212/2008, care se judecă din ianuarie 2009, inculpatul sustrăgându-se în mod repetat procesului, deşi instanţa a decis de mai multe ori aducerea sa cu mandat de aducere la judecată. Chiar sunt curios dacă pe 26 septembrie Nicuşor Constantinescu va fi din nou de negăsit de către jandarmi, cum s-a mai întâmplat şi altădată, când s-a ascuns, probabil din laşitate, în loc să se prezinte ca orice cetăţean de rând atunci când are această obligaţie”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *