Ninsoarea îi ține pe constănțeni acasă

Codul portocaliu a paralizat și traficul feroviar. La Constanța, oamenii s-au trezit încărcați de bagaje în gară, cu o destinație la care nu mai puteau ajunge. 23 de trenuri cu rute spre Galați, Constanța și București au fost anulate din cauza vremii extreme.

Pe peronul Gării CFR Constanța suflă vîntul, în timp ce ultimele trenuri care au mai circulat i-au adus pe oameni, cu întîrziere, dar în siguranță, la destinație. La ghișeul de informații este însă  un vacarm de nedescris. Zeci de constănțeni s-au trezit cu bagajele în brațe și cu biletul de tren în mână.

Cursele care urmau să plece din Constanța au fost anulate pe ultima sută de metri, după instalarea codului portocaliu de ninsoare și vijelie, iar constănțenii au fost nevoiți să-și amîne planurile de călătorie.

“Au amânat trenurile. Nu merg. Și mi-au dat planurile peste cap. Trebuia să ajung la București. Acum, luăm banii și stăm acasă de sărbători. Am luat biletele în urmă cu câteva zile, le-am luat dus-întors, dar asta e”, ne-a spus o bătrână.

“Am vrut să îmi iau o amânare de călătorie pentru mâine. Dar mi-au spus de la ghișeu că, deocamdată ne dau doar banii, pentru că nu știu cum va fi timpul mâine. Am vorbit cu cineva din Fetești și mi-a spus că este furtună mare acolo. Din păcate, nu avem altă alternativă. Autostrada este închisă, iar singura și cea mai sigură alternativă este trenul”, ne-a spus o persoană care nu a mai putut pleca spre destinația aleasă.

Pentru că și Autostrada Soarelui a fost închisă pe tronsonul București – Fetești, cei mai mulți dintre constănțeni vor rămâne de sărbători acasă. Preferă să piardă banii pe biletele de transport și cazare, decît să se trezească în mijlocul viiturii.

 Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *